USR amenință cu ruperea protocolului cu PNL la Brașov. Allen Coliban: PNL și PSD încalcă legea

Data publicării:
Allen Coliban
Allen Coliban. Foto: Facebook

Consilierii PNL și PSD din Brașov ar urma să modifice structura comisiilor de specialitate din Consiliul Local, într-o ședință ce va avea loc vineri. La propunerea grupului de consilieri PNL, USR, partidul care a câștigat alegerile locale din 2020, ar urma să primească doar 16 din cele 49 de locuri în comisii, față de 22 cât are în prezent. O astfel de modificare încalcă Codul Administrativ, motiv pentru care USR Brașov amenință cu ruperea protocolului cu PNL, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Potrivit noii propuneri votată miercuri de consilierii PNL și PSD, împărțirea celor 49 de locuri în cele 7 comisii de specialitate va fi schimbată prin acordarea USR a doar 16 locuri, față de cele 22 avute în acest moment. PSD ar crește de la 7 locuri la 12 locuri, iar PNL de la 20 la 21.

Potrivit Codului Administrativ, „numărul locurilor ce revine fiecărui grup de consilieri sau consilierilor independenţi în fiecare comisie de specialitate se stabileşte de către consiliul local, cu respectarea configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale”.

Ori, USR a fost câștigătorul alegerilor locale din decembrie 2020, având cei mai mulți consilieri locali aleși (12), urmați de PNL (11) și PSD (4).

Această modificare ar urma să fie votată vineri în Consiliul Local și are toate șansele să treacă, PNL și PSD având majoritate absolută. Dacă acest lucru se va întâmpla, legea ar fi încălcată, pentru că PNL ar primi 21 de locuri în comisii, iar USR doar 16, deși USR ar trebui să aibă cele mai multe poziții.

USR amenință cu ruperea protocolului cu PNL la Brașov

În această situație, USR amenință că va rupe protocolul semnat cu PNL după alegerile locale din 2020, au declarat surse din USR Brașov pentru Digi24.ro.

„Atacul USL Brasov la votul popular, nerespectarea votului cetățenilor din 2020, încălcarea Codului Administrativ și încălcarea flagrantă a încrederii și respectului reciproc între USR și PNL sunt motivele convocării biroului și pentru ruperea protocolului”, a declarat sursa politică.

Allen Coliban: PNL și PSD încalcă legea

Potrivit edilului din Brașov, Allen Coliban, „PNL și PSD încalcă legea pentru putere”.

„PSD și PNL calcă peste lege și codul administrativ pentru a-și întinde tentaculele puterii peste toate comisiile de specialitate din Consiliul Local Brașov.

Ceea ce grupul de consilieri PNL a propus spre votul ședinței de Vineri a fost strict o schimbare a componentei comisiilor care nesocotește atât legea cât și votul electoratului. Pentru ei este importantă doar puterea, acesta este singurul motiv pentru care au făcut acest demers ilegal, pe care colegii mei din USR îl vor contesta in justiție”, a declarat Coliban, pentru Digi24.ro.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri