USR anunţă că va depune din nou proiectul privind DNA-ul pădurilor. “Motivul CCR pentru respingerea legii e ridicol”

Data actualizării: Data publicării:
camion lemne defrisari padure
Exploatarea lemnului. Foto: Profimedia Images

USR transmite că motivul invocat de către Curtea Constituţională în motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor, și anume sursa de finanțare incertă, este unul "ridicol" şi spune că va depune din nou proiectul, indicând sursa de finanţare.

"CCR a publicat motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor. Motivul ridicol e lipsa indicării unei surse certe de finanţare! În ultimii patru ani au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare şi fără analize de impact bugetar, unele dintre ele care au destabilizat complet bugetul de stat. CCR nu le-a văzut pe acelea. Dar iată că au găsit de cuviinţă să folosească acest motiv ca să respingă DNA-ul pădurilor, o structură menită să lupte cu adevărat împotriva defrişărilor ilegale din pădurile ţării", arată un mesaj publicat de USR, vineri, pe Facebook.

Uniunea menţionează că va depune din nou legea, indicând sursa de finanţare, şi apreciază că este "revoltător" că Guvernul PNL "a ales să blocheze" legea la CCR.

Citește și: Tensiuni între PNL și USR după ce Guvernul a atacat la CCR legea privind înființarea „DNA-ului pădurilor”. Barna: O decizie stupefiantă

"Nicio problemă. Noi continuăm să milităm pentru DNA-ul Pădurilor şi vom redepune legea indicând sursa de finanţare. Este revoltător că Guvernul PNL, în loc să identifice fonduri pentru a transforma în realitate DNA-ul Pădurilor, a ales să blocheze legea la CCR. Lupta pentru apărarea pădurilor României ar trebui să fie comună, dar se pare că mafia lemnului are legături puternice cu oamenii aflaţi la putere", conform sursei citate.

La adoptarea Legii pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu s-a avut în vedere o sursă de finanţare incertă, generală şi lipsită de un caracter obiectiv şi real, arată Curtea Constituţională a României (CCR) în motivarea deciziei prin care a admis sesizarea Guvernului asupra actului normativ, potrivit Agerpres.

La finalul lunii septembrie, Curtea Constituţională a constatat că este neconstituţională legea.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri