USR București: Firea dă banii de la consolidarea Centrului Istoric pe statui

Data publicării:
firea

Membrii USR din București o acuză pe Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, că este nepăsătoare la pericolele din Centrul vechi al Capitalei și aloca banii destinați reconsolidării către construcția de statui.

USR București precizează că pe ordinea de zi a Consiliului General al PMB din 30 august se află o nouă rectificare bugetară, cu toate că ultima rectificare a fost făcută chiar la ultima ședință.

„Primăria a ales să taie din finanţarea pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale 3,5 milioane lei. Nici învăţământul secundar superior nu scapă, cu o scădere de 3,4 milioane lei”, arată USR București.

„Următoarea lovitură este dată clădirilor cu risc seismic din Centrul Istoric, aflate în proprietatea Municipiului Bucureşti: din infima sumă de 1,5 milioane lei, destinată consolidării lor, rămânem cu ZERO după rectificare. De asemnea, reconstrucţia Halei Matache va mai dura şi ea, din cei 600 mii lei destinaţi, bineînţeles că avem 0”, mai spune sursa citată.

Potrivit USR București, toți acești bani se duc în statui.

„Mai mult de jumătate din suma primită în plus la rectificare este destinată realizării Ansamblului Monumental Regele Ferdinand I Întregitorul. Alte 2 milioane lei pentru monumentul dedicat Generalului Henri Mathias Berthelot şi Reginiei Maria a României. Aceaşi sumă este destinată şi realizării unui monument comun Martin Luther şi Jean Calvin”, mai arată USR București.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri