USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele USR, Dan Barna, le-a solicitat, joi, demisia din funcţii ministrului de Interne, Carmen Dan, şi şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, acuzându-i că au transformat Jandarmeria în „braţul armat al lui Liviu Dragnea”. Barna acuză că este inadmisibil ca într-un stat european Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii 1990 şi să fie un instrument aflat la comandă politică.

Anunțul a fost făcut de președintele USR.

„USR cere ferm şi explicit demisia doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne, şi a şefului Jandarmeriei Române, domnul Sebastian Cucoş, pentru că cei doi au transformat de ieri Jandarmeria Română în braţul armat al lui Liviu Dragnea. Este inadmisibil pentru un stat european ca Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii ‘90 şi să devină un instrument care acţionează la comanda unui partid politic. Ieri (miercuri – n.r.), după plenul Parlamentului, doamna Carmen Dan a precizat că protestatarii ar trebui băgaţi în dubă şi doar la câteva ore, în cadrul unui protest paşnic, oamenii au început să fie băgaţi în dubă precum într-un stat dictatorial”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a acuzat violențele jandarmilor la adresa oamenilor care protestau și a jurnaliștilor prezenți la fața locului.

Umeri, coate și îmbrânceli date jurnaliștilor. Este un lucru extrem de grav. E greu de explicat situația în care a ajuns România în momentul de față. Dacă în decembrie 2016 ra un stat normal, european, iată că după un an și jumătate violența este promovată ca politică de stat”, a spus liderul USR.

El a amintit și de cazul jurnalistului german Paul Arne Wagner, despre care a spus că a fost „extras” de forțele de ordine ca într-o dictatură din America de Sud.

Vorbind de atacurile la adresa prssei, chiar la mitingul de aseară, jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat exact ca-n dictaturile sud-americane, extras din mulțime pentru că este autorul unui reportaj foarte crud de adevărat despre Teleorman”, a spus Barna.

În momentul în care jurnaliști care fac anchete oneste sunt pescuiți de organele de represiune ale statului e clar că de îndreptăm spre o dictatură, o dictatură a forței”, a adăugat el.

Dan Barna a mai spus, în acest context, că USR a pregătit o lege a adunărilor publice „pentru ca ceea ce s-a întâmplat aseară în România să nu mai aibă loc”.

Totodată, el a anunțat că USR va propune sancționarea celor patru parlamentari PSD care, la protestul de miercuri din Parlament, au devenit bodyguarzii lui Liviu Dragnea împotriva jurnaliștilor. Este vorba despre Corneliu Buicu, Dorel Căprar, Vlad Bontea și Ilie Toma.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri