USR îi cere demisia lui Liviu Dragnea: Decizia ÎCCJ e o dovadă că justiţia este independentă şi a rămas imparţială

Data publicării:
usr dan barna agerpres
Dan Barna, președintele USR. Foto: Agerpres

USR îi cere demisia lui Liviu Dragnea după condamnarea sa în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, afirmând că decizia instanţei supreme este o dovadă că justiţia este independentă şi a rămas imparţială în pofida presiunilor teribile exercitate de Liviu Dragnea şi de PSD în ultimul an şi jumătate. De asemenea, liderul USR, Dan Barna, spune că Dragnea nu mai are ce căuta în fruntea Parlamentului şi în nicio altă funcţie, scrie News.ro. 

usr dan barna agerpres
Foto: Agerpres
"Uniunea Salvaţi România îi cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma sentinţei ICCJ. Este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una din cele mai importante funcţii de conducere ale statului şi să reprezinte România. Decizia ICCJ de astăzi este o dovadă că justiţia este independentă şi a rămas imparţială în ciuda presiunilor teribile exercitate de Liviu Dragnea şi de PSD în ultimulan şi jumătate", transmite USR printr-un comunicat de presă.
 
Liderul USR, Dan Barna, spune că Dragnea nu mai are ce căuta în fruntea Parlamentului şi în nicio altă funcţie
 
”Acest infractor nu mai are ce căuta la conducerea Parlamentului şi în nicio funcţie publică, iar PSD trebuie să renunţe la planul de anihilare a justiţiei iniţiat de Dragnea. Un partid condus de un infractor, care are şi alte dosare în curs, nu are legitimitatea de a modifica cele mai importante legi în domeniul justiţiei, cu scopul vădit de a subordona procurorii şi de a intimida judecătorii. Decizia judecătorilor în acest dosar pune capăt unor ani în care Liviu Dragnea a teleormanizat România şi şi-a subordonat oamenii prin ilegalităţi şi plătindu-i din banii statului.”, a declarat USR Dan Barna.
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri