USR invită românii să îşi ia miercuri o zi liberă, pentru a protesta la Parlament în ziua moțiunii

Data publicării:
usr dan barna agerpres
Dan Barna, președintele USR. Foto: Agerpres

USR cheamă românii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12:00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Surse din partid au declarat pentru News.ro că SMS-urile au fost trimise către membri, simpatizanţi şi cei care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR. La ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de mii de persoane din ţară şi Diapora au primit astfel de mesaje.

dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

„Este un SMS trimis membilor USR, simpatizanţilor şi persoanelor care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR”, au precizat surse din partid pentru News.ro.

Potrivit SMS-ului, semnat de preşedintele USR, Dan Barna, oamenii sunt îndemnaţi să îşi ia o zi liberă miercuri pentru le a spune “penalilor să plece”.

„Ia-ţi o zi liberă pentru România! Vino la Parlament miercuri de la 12. Hai în stradă. Spune penalilor să plece! Dan Barna, USR”, se arată SMS-ul primit de cetăţeni pe telefoanele mobile.

Foto: News.ro

sms usr
Foto: News.ro

Aceleaşi surse din partid au declarat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost trimise câteva zeci de mii de mesaje atât în ţară, cât şi în Diaspora.

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat luni că în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat sancţionarea formaţiunii în sensul că nu vor mai avea voie să invite oameni în Parlament, după ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni au protestat pe holul plenului Parlamentului. Năsui afirmă că deputatul PSD Florin Iordache a decis să amâne o decizie concretă până la următoarea şedinţă, programată marţi.

Tot luni, parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză şi anunţă că vor purta banderole albe cu mesajul #FărăPenali până la momentul votului moţiunii de cenzură şi solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri