USR le-a dat parlamentarilor PSD și ALDE exemplare ale romanului „Ferma animalelor”

Data actualizării: Data publicării:
171221_PARLAMENT_SENAT_PROTEST06_INQUAM_Photos_Karina_Knapec
Foto: InquamPhotos/Karina Knapec

Mișcare neașteptată de protest din partea parlamentarilor USR, joi, la Senat. Ei au împărțit celor de la PSD și ALDE câteva exemplare ale cărții „Ferma animalelor”, scrisă de George Orwell.

171221_PARLAMENT_SENAT_PROTEST06_INQUAM_Photos_Karina_Knapec
Foto: InquamPhotos/Karina Knapec

În imaginile postate de cei de la USR pe Facebook, senatorii Vlad Alexandrescu, Mihai Goțiu și Florina Presadă apar în timp ce merg în plen și distribuie câteva exemplare cu „Ferma animalelor” unor parlamentari de la PSD și ALDE.

Iată că USR iese din nou în evidență cu un gest de protest față de modificările la legile justiției, criticate de către magistrați și de opoziție, dar și de către societatea civilă.

usr da psd si alde ferma animalelor (4)
usr da psd si alde ferma animalelor (4)

 

Astăzi, Senatul va acorda vot final, în calitate de Cameră decizională, propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), act normativ a cărui dezbatere a început în şedinţa plenului de miercuri.

Ieri, Senatul a adoptat cu 80 voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” şi o abţinere, în calitate de cameră decizională, proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, fără ca în plen să fie făcută vreo modificare în plus faţă de varianta votată în comisia specială.

De asemenea, parlamentarii puterii vor să aducă modificări și la codurile penale, aspru criticate de către magistrați, președinție, ambasadorii cu care România are parteneriate și de către roameni în stradă.

„Ferma animalelor” este un roman distopic scris de George Orwell și a fost publicat în Anglia în 17 august 1945. Cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de al Doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat stalinismul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol.

Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său „contra lui Stalin”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri