USR: Mihai Tudose nu respectă criteriile de integritate și competență

Data actualizării: Data publicării:
dan barna agerpres_9869948

Partidul Uniunea Salvați România cere PSD și ALDE să retragă propunerea pentru funcția de premier, deoarece Mihai Tudose nu ar respecta criteriile enunțate public de președintele Klaus Iohannis. Reprezentanții coaliției PSD-ALDE au fost deja la consultări, la Palatul Cotroceni, iar la finalul discuțiilor, nu au făcut declarații.

dan barna agerpres_9869948
Sursă foto: Agerpres

„Partidul Uniunea Salvați România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea coaliției PSD –ALDE pentru funcția de prim-ministru al României este inacceptabilă. Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcție nu respectă criteriile enunțate public de președintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce privește condiția de integritate, dar și în privința capacității dovedite de a conduce Guvernul”, susțin, printr-un comunicat de presă, reprezentanții USR.

Aceștia amintesc de faptul că Tudose este acuzat că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Națională de Informații.

„Totodată, activitatea lui Mihai Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pentru ocuparea funcției de prim-ministru, deoarece chiar în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanță «zero» a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare”, se mai arată în comunicatul USR.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Dan Barna, a declarat că, prin propunerea lui Mihai Tudose drept premier, România s-ar întoarce înapoi în timp.

„Ne-am întors cu 20 de ani în urmă. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate și competență. Nu a demonstrat nimic în niciunul din guvernele și funcțiile pe care le-a ocupat. Nu există nicio realizare profesională notabilă în 20 de ani de politică care să-l legitimeze pe domnul Tudose pentru funcția de premier”, a declarat Dan Barna.

Citește și: Ce îi reproșa Dragnea lui Tudose înainte să-l propună premier

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri