USR organizează un nou referendum intern

Data publicării:
vot pe tableta shutterstock_234376006
Foto: Shutterstock

Uniunea Salvaţi România organizează un nou referendum intern, în care membrii partidului vor decide, la începutul lunii octombrie, dacă doresc să existe o colaborare între USR şi platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, a declarat, marţi, vicepreşedintele formaţiunii Ionuţ Moşteanu.

vot pe tableta shutterstock_234376006
Foto: Shutterstock

Întrebat dacă există vreo colaborare între USR şi Dacian Cioloş, deputatul a spus că mai mulţi membri din partid colaborează informal cu platforma România 100.

„O colaborare  există informal între diverşi membri dintre USR şi platforma România 100. Mecanismul intern al referendumului, tocmai am văzut că funcţionează, şi membri partidului vor să fie consultaţi şi implicaţi în deciziile majore ale partidului. Există un referendum care a fost lansat de la colegii din filiala Mehedinţi prin care au cerut consultarea bazei partidului penru o viitoare colaborare între USR şi platforma România 100. Statutar, asta va dura două luni şi va întâmplă la începutul lui octombrie”, a răspuns vicepreşedintele USR.

Chestionat în continuare ce înseamnă colaborare, Moşteanu a spus că „această întrebarea va da un mandat Biroului Naţional să înceapă nişte discuţii formale cu platforma România 100”.

De asemenea, întrebat dacă cele două formaţiuni vor merge în tandem sau va exista o fuziune, el a susţinut că „asta rămâne de văzut”.

„Întrebarea referendumului pot să v-o citesc exact: sunteţi de acord ca USR să iniţieze discuţii pentru colaborarea cu România 100?. Referendumul intern, ca mecanism, pleacă de jos în sus, de la bază către conducere. Asta este întrebarea gândită de colegii noştri, va fi un referendum şi în funcţie de asta BN va decidee paşii următori”, a adăugat vicepreşedintele USR.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că fuziunea şi colaborarea sunt două chestiuni diferite şi ar trebui să existe două întrebări în acest sens la referendumul intern.

„Sunt două întrebari diferite, sunt de acord cu dumneavoastră, colaborare şi fuziune sunt două chestiuni diferite şi probabil ar trebuie să fie două, momentan avem doar una şi o să avem un răspuns care o să dea startul unor discuţii formale şi pe parcursul discuţiilor o să vedem cum este cel mai bine pentru cele două formaţiuni”, a subliniat deputatul.

El a declarat că, cel mai probabil, şi acest referendum intern se va desfăşura online, urmând ca la înceutul lunii octombrie să aibă loc votul.

„Acest referendum a fost creat de filiala din Mehedinţi şi, cel mai probabil, se va desfăşura online după acelaşi mecansim, unde vorm avea o lună de zile de dezbateri şi apoi la începutul lui octombrie se va vota tot aşa pe aceeaşi platforma care a funcţionat foarte bine până acum. Se pot face oricâte (referendumuri – n.r.), deci mecanismul de consultare a bazei partidului permite declanşarea unui referendum la cererea BN sau a 200 dintre membri”, a conchis Ionuţ Moşteanu.

USR a decis duminică, în urma unui prim referendum intern, să se poziționeze împotriva modificării Constituției dorite de Coaliția pentru Familie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...