USR propune „Legea anti-Ciocoiu”

Data publicării:
usr

USR anunţă că va depune o lege prin care să se interzică reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu, şi astfel beneficiază de ambele drepturi, după cazul generalului Cornel Ciocoiu, trecut în rezervă şi apoi reangajat.

„Partidul Uniunea Salvaţi România semnalează modul profund imoral în care este folosită legislaţia actuală pentru pensionarea anticipată a unor persoane din sistemul public şi reangajarea ulterioară a acestora în cadrul aceluiaşi aparat de stat sau în structura altor instituţii bugetare. În ultimele zile, mass-media a prezentat mai multe cazuri în care persoane care s-au pensionat anticipat din sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională au fost reangajate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, beneficiind de cumulul pensiei cu salariul”, se arată într-un comunicat al formaţiunii citat de News.ro.

USR numeşte proiectul „Legea anti-Ciocoiu”, cu referire la Cornel Ciocoiu, care a trecut în rezervă ca general în urmă cu o lună, apoi s-a reangajat în post, primind în acelaşi timp şi pensie de 13.000 lei, dar şi salariu.

„Partidul Uniunea Salvaţi România consideră un astfel de caz revoltător şi propune Parlamentului spre adoptare ”Legea anti-Ciocoiu”, un proiect de lege care să interzică reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu din sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională. Cumulul pensiei cu salariul este permis, din 2014, graţiei modificărilor legislative aduse de PSD printr-un proiect de lege propus şi semnat de actualul prim-ministru Mihai Tudose care culege acum roadele propriilor iniţiative populiste iresponsabile”, se precizează în comunicat.

Potrivit proiecutului de lege propus de USR, situaţia cumulului pensiei cu salariul nu poate opera în cazul unei persoane care beneficiază de pensie anticipată în condiţiile legii şi este reangajată în aceeaşi funcţie ocupată anterior sau în alte funcţii similare din cadrul altor instituţii publice sau subordonate acestora.

USR susţine eliminarea excepţiilor de la principiul contributivităţii din sistemul public de pensii şi limitarea acestora doar la cazuri excepţionale şi în virtutea unor merite deosebite.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri