Sari la conținut

Reacții la Congresul PSD. USR: Am trăit în comunism, refuzăm să ne întoarcem

USR a dat publicităţii un comunicat referitor la Congresul extraordinar al PSD, în care face o comparație cu ceea ce se întâmpla în comunism și afirmă că Liviu Dragnea și-a început, de fapt, campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, adoptând imaginea singurului posibil salvator al României.

180310_PSD_CONGRES_17_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Liviu Dragnea

„În discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a trasat direcţia autoritaristă pe care România trebuie să o urmeze şi a avertizat statele occidentale să nu confunde bunele relaţii cu servilismul. Liderul PSD a atins astăzi apogeul discursului naţionalist periculos care riscă să izoleze România pe plan internaţional”, avertizează USR.

USR menţionează că, fiind la guvernare PSD şi Liviu Dragnea, România a devenit în ultimul an cunoscută ca o ţară cu penali în funcţii publice care modifică legile în interesul corupţilor şi în dispreţ faţă de nevoile cetăţenilor.

„De aceea, Liviu Dragnea, un infractor cu o condamnare penală definitivă şi alte dosare în curs, unele dintre ele internaţionale, nu trebuie să ajungă niciodată preşedintele României, altfel ţara noastră riscă să o ia pe urmele democraţiilor iliberale, precum Ungaria, Polonia, Turcia. Astăzi, Liviu Dragnea a demonstrat că refuză cultura democraţiei şi de aceea încearcă prin violenţă să blocheze orice fel de protest, la fel cum făcea dictatorul Nicolae Ceauşescu. Asistăm azi la o desfăşurare a forţelor de ordine complet disproporţionată, care ne aduce aminte de anii ‘80 şi de congresele Partidului Comunist Român”, atrage atenţia USR, potrivit News.ro.

USR precizează că partidul care a câştigat alegerile cu un scor istoric a avut nevoie de poliţişti şi jandarmi ca să ţină cetăţenii la distanţă. În zona Sălii Palatului au fost impuse restricţii de circulaţie, iar mai multe filtre nu au lăsat să treacă oamenii fără insigne PSD, „ceea ce arată clar dorinţele liderului PSD de a reinstaura un stat poliţienesc în România”.

„În discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a susţinut că PSD vrea ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal sau arestaţi fără motive bine întemeiate, în timp ce protestatarii din faţa Sălii Palatului erau luaţi cu duba şi duşi la poliţie, deşi nu erau violenţi. Este dovada că PSD face reguli doar pentru corupţii din partid, nu pentru toţi cetăţenii, de aceea singura prioritate în primul an şi jumătate de guvernare a fost modificarea legilor justiţiei, la care a anunţat că nu va renunţa. USR se va opune cu toate mijloacele reinstaurării statului poliţienesc în România şi îndepărtării ţării noastre de UE şi NATO. Am trăit în comunism, refuzăm să ne întoarcem acolo!”, se arată în comunicat.

Pe aceeași temă