USR și PLUS încep războiul cu PNL în București și îi atacă pe candidații liberali la sectoare. „De liste comune nici nu poate fi vorba”

Data actualizării: Data publicării:
Orban discuta cu ciolos si cu barna
Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderii USR și PLUS București au lansat împreună, marți, un atac la adresa PNL, acuzându-i pe liberali că au negociat funcții cu Gabriela Firea. Claudiu Năsui, președintele USR București, şi Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, au postat pe Facebook un mesaj comun  în care solicită PNL să rupă "orice legătură cu primăriile controlate de PSD". 

"În Bucureşti, funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă. Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD. Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia. Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat - încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste. Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul", arată cei doi.

Năsui şi Voiculescu adaugă că până nu va fi îndeplinită această condiţie, nu se pune problema unor negocieri.

"Până atunci, nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba", se menţionează în mesaj.

"Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi 'campioni' între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi", precizează cei doi, citați de Agerpres.

"Cu cine să unim 'dreapta'? Cu domnul Chirica de la Iaşi, care a sărit de la PSD la PNL? Cu domnul Popescu de la sectorul 2, care încă nu ştie dacă e la 'dreapta' sau la 'stânga'? Cu domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist şi condamnat penal? Cu fostul viceprimar al lui Vanghelie? Cu lobbyistul Tănase Stamule? Cu PMP-ul care acum 4 ani absorbea UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi între timp a făcut blat după blat cu Firea-PSD? Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie", se arată în postare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri