USR şi PLUS nu exclud o alianţă cu PNL la alegerile locale

Data publicării:
dacian ciolos dan barna dau mana
Liderul PLUS, Dacian Cioloș, și liderul USR, Dan Barna. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii USR-PLUS infirmă zvonurile potrivit cărora negocierile privind prezidenţiabilul Alianţei s-ar fi blocat şi dau asigurări că sunt pregătiţi să preia guvernarea împreună, dar numai după alegeri. Au speranţe mari în ceea ce priveşte scrutinele următoare. Spun că vor ajunge în turul doi la prezidenţiale, unde candidatul USR-PLUS îl va întâlni pe Klaus Iohannis. Ambiţiile nu sunt mici nici în ceea ce priveşte localele din 2020: vor să câştige toate consiliile judeţene şi toate primăriile mari din ţară, dar nu exclud o colaborare cu PNL.

Cum alegerile prezidenţiale bat la uşă, miza negocierilor dintre USR şi PLUS este acum desemnarea candidatului comun al Alianţei. Numele vehiculate sunt Dacian Cioloş şi Dan Barna. Însă, o opţiune discutată este şi cea a unui tandem: unul dintre ei să candideze la preşedinţie, iar celălalt să fie premierul Alianţei.

De la europarlamentare încoace, au apărut informaţii că negocierile între cele două partide sunt tot mai tensionate. Liderii USR ar fi nemulţumiţi că cei de la PLUS vor 50 la sută din lista pentru locale şi 50 la sută din lista pentru parlamentare.

Niciunul dintre liderii Alianţei nu exclud însă o colaborare cu PNL atât la desemnarea unui nou Executiv, cât şi la alegerile locale şi parlamentare din 2020.

Alegerile europarlamentare din 26 mai au fost primul test electoral al Alianţei USR-PLUS. A obţinut un scor de 22,4 la sută la nivel naţional şi a câştigat majoritatea în marile oraşe din ţară, inclusiv Capitala. Alianţa trimite 8 eurodeputaţi în Parlamentul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri