USR și PLUS stabilesc duminică ce vor face dacă trece moțiunea. Tudorache: Suntem pregătiți de guvernare, dar avem condiții

Data actualizării: Data publicării:
dragos tudorache

Conducerile USR și PLUS se vor întâlni duminică pentru a stabili dacă intră sau nu la guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă trece, a spus europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache. Liderii USR au spus în repetate rânduri că vor sprijini un nou guvern în Parlament, dar că nu vor intra la guvernare.

Duminică avem un prim comitet politic al Alianței, reunirea celor două birouri naționale. Se întâmplă pentru prima dată după alegerile interne pe care USR le-a avut în septemnbrie. Avem pe agendă și o discuție referitoare la modul în care ne vom poziționa politic după moțiunea de săptămâna viitoare”, a spus Dragoș Tudorache la Digi24.

Întrebat dacă PLUS este de acord cu poziția USR, de a susține viitorul guvern în Parlament, dar fără a intra la guvernare, Tudorache a spus: „Pentru noi, soluția preferată e a anticipatelor. Noi suntem pregătiți de guvernare, avem oamenii și avem programul cu care putem să ținem o guvernare, dar e nevoie de o majoritate guvernamentală sănătoasă. Dacă ajungem într-o situație politică în care e nevoie de un guvern care să ajute țara să treacă peste momentul dificil în care suntem acum, noi suntem pregătiți să susținem acel efort, indiferent din ce poziție va fi. Formula care se va găsi după moțiune trebuie discutată în primul rând în alianță, împreună cu colegii de la USR, și apoi cu președintele Iohannis”.

Sunt convins că și partenerii de la USR înțeleg la fel de bine ca și noi că avem o responsabilitate cu toții pentru a asigura o guvernare sănătoasă după moțiunea de cenzură, după ce PSD pleacă de la guvernare. Modul în care putem să asigurăm o astfel de guvernare, sprijinită de o majoritate serioasă în Parlament, e o chestiune pe care va trebui să o discutăm și cu ei și cu președintele. Noi, la PLUS, ne-am pregătit pentru acest moment, cu un program, știm foarte bine ce reforme ar fi necesare într-o astfel de guvernare.

Și aici intervine un lucru foarte important: condițiile în care am participa sau am susține o astfel de soluție guvernamentală. Sunt niște reforme esențiale pentru stat, ele pornesc de la reforma constituțională, reforma administrației, reforma electorală. În orice formulă ar reieși, le-am pune ca și condiții pentru o guvernare care să ducă la ceva, pentru că o guvernare care doar să pregătească alegerile și doar să umple timpul până la alegeri nu este o guvernare pe care ne-o dorim”, a spus Dragoș Tudorache.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri