USR: Tudorel Toader a scăpat de remaniere

Data publicării:
181015_TUDOREL TOADER_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Conducerea Uniunii Salvaţi România (USR) afirmă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a schimbat pe procurorii-şefi la ordinele liderilor PSD şi ALDE, salvându-şi postul înainte de remaniere.

181015_TUDOREL TOADER_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Tudorel Toader și-a salvat postul, susține USR / Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Tudorel Toader şi-a îndeplinit misiunea pe care a primit-o de la Dragnea şi Tăriceanu: a reuşit să schimbe toţi procurorii-şefi. În acest fel, Tudorel Toader şi-a salvat din nou postul de ministru al Justiţiei înainte ca PSD şi ALDE să ia decizia de remaniere”, se arată într-un comunicat de presă al USR, remis Agerpres.

Conducerea USR consideră, de asemenea, că este „inacceptabil” ca printre motivele de revocare a procurorului general Augustin Lazăr să fie criticarea „inculpaţilor de rang înalt”, apreciind că, practic, acesta a fost revocat pentru că „l-a criticat pe infractorul Liviu Dragnea”.

„USR subliniază ipocrizia lui Tudorel Toader, care a invocat printre motivele de revocare a procurorului general şi semnarea unui protocol secret cu SRI. USR aminteşte faptul că şi inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare a semnat un astfel de protocol, prin urmare nici el nu mai are credibilitatea pentru a conduce această instituţie. În schimb, Tudorel Toader a dat în urmă cu o lună de zile o ordonanţă de urgenţă, fără avizul CSM, pentru a prelungi mandatul lui Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, pentru că mandatul său a expirat la începutul lui septembrie. Revocarea lui Augustin Lazăr este o nouă dovadă că România se transformă în dictatura personală a lui Liviu Dragnea, iar pentru Tudorel Toader asta înseamnă normalitate”, se susţine în comunicat.

USR aminteşte, în final, că a depus o moţiune împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri