USR va contesta la CCR legea prin care banii de campanie primiți nelegal nu se mai confiscă

Data publicării:
bani lei salarii

USR va contesta la Curtea Constituțională actul normativ prin care se aduc modificări Legii finanțării partidelor politice.

Am decis să contestăm la Curtea Constituțională această lege. Ne-am apucat deja de redactarea obiecției de neconstituționalitate. Vom invita toate partidele politice să se alăture demersului nostru pentru că așa cum a fost modificată Legea finanțării partidelor politice, este foarte grav, ne întoarcem în timp, în perioada anului 2006 când finanțările se făceau discreționar, se aduceau genți cu bani la partid fără niciun control”, a spus deputatul USR Stelian Ion.

Inițiatorii, e vorba de opt deputați și senatori aparținând minorităților naționale, au încercat doar eliminarea unui alineat dintr-un articol al legii. Senatul a respins această propunere, dar în camera decizională, Camera Deputaților, deputații PSD au venit cu 99 de amendamente prin care s-a deturnat total legea de la ceea ce își propusese inițial. Modificările sunt de substanță, procedura este una interzisă de Constituție și vom ataca la CCR”, a adăugat parlamentarul USR.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 176 voturi pentru, 96 împotrivă și șapte abțineri, modificări la Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Deputații au aprobat raportul Comisiei juridice care include mai multe amendamente propuse de PSD, printre care și abrogarea prevederii referitoare la confiscarea contribuțiilor pentru campania electorală care nu respectă legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri