USR vrea alegeri anticipate. Barna: Nu putem fi alături de cei care l-au susţinut pe Dragnea trup şi suflet

Data publicării:
dan barna

Preşedintele USR a declarat marţi că nu se poate forma un „guvern funcţional” în condiţiile actualei configuraţii parlamentare. Dan Barna spune că alegerile anticipate ţin de „voinţă politică” şi că USR e dispus să-şi asume proiectul alegerilor anticipate.

Preşedintele USR a declarat că nu se poate constitui un guvern alături de UDMR sau ALDE, partide care au susţinut până acum PSD şi că singura soluţie pentru „a readuce legitimitatea” este cea a convocării de alegeri anticipate. „Nu există realist şi matur posibilitatea unui guvern funcţional cu această majoritate parlamentară. Această majoritate parlamentară e fix aceea care a dus România la marginea Europei. Nu se poate constitui un Guvern, din punctul nostru de vedere, din care să facem parte alături de partidele care l-au susţinut pe Liviu Dragnea până alaltăieri cu toate resursele, trup şi suflet în Comisia Iordache şi în plenul Parlamentului. Din acest motiv considerăm că alegerile anticipate sunt varianta corectă şi logică. Susţinem un Guvern non-PSD care poate să organizeze alegeri anticipate care să aibă în programul său obiectivele prioritare pentru USR: fără penali, primari în două tururi, 114 (ordonanţa 114 – n.r.) sau pensii speciale”, a spus Barna.

„Dacă se constituie o majoritate alternativă non-PSD în Parlament care să-şi asume acest proiect de alegeri anticipate atunci am putea ajunge la alegeri anticipate. E vorba de voinţă politică. Cifrele nu sunt cele rezultate duminică pentru europarlamentare, sunt cele din 2016 când ne-am ales cu această pacoste de Parlament. Se poate crea o majoritate din toate celelalte partide mai puţin PSD să spunem care să-şi propună organizarea de alegeri anticipate pentru a readuce legitimitatea în actul de legiferare a Parlamentului. Altfel, într-adevăr, e imposibil dacă actualii parlamentari îşi propun să ţină cu dinţii de poziţiile lor. Parlamentarii USR sunt dispuşi să voteze pentru alegeri anticipate în condiţiile în care avem majoritatea cu care să facem lucrul ăsta”, a mai adăugat Dan Barna.

Declaraţia vine după ce şi partenerul de alianţă politică al USR, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a a precizat că Alianţa 2020 va sprijini un nou guvern dar nu face parte din el”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri