V. Blaga: Avem un nou adversar politic - PMP

Data publicării:
vasile blaga - 5463387-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

 

''PDL are încă un adversar politic, deocamdată nu îi spun inamic. PDL are încă un adversar, se numeşte Partidul Mişcarea Populară, iar temperatura relaţiilor depinde de acest partid, nu de noi. Suntem adversari pe scena politică", a declarat Vasile Blaga la Braşov, unde s-a desfăşurat Colegiul Director lărgit al PDL.

Liderul PDL a mai spus, în conferinţa de presă susţinută la finalul Colegiului Director, că a fost stabilită strategia pentru alegerile eruoparlamentare, urmând ca sâmbăta viitoare să fie organizat un miting în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti.

"Astăzi am stabilit strategia pentru alegerile eruoparlamentare, cu termene foarte precise pentru finalizarea listei respectiv sfârşitul acestei luni, pentru finalizarea numărului de semnături minim necesar pentru a putea candida. De asemenea, am stabilit un debut de precampanie: vom organiza un miting la Bucureşti, sâmbătă, unde sperăm să avem un număr important de participanţi, la care sunt invitaţi atât membrii de partid, cât şi cetăţenii", a declarat Blaga.

El a mai spus că lista candidaţilor pentru europarlamentare va cuprinde "atât nume cu experienţă, cât şi colegi tineri".

De la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL care s-a desfăşurat la Braşov, unde va avea loc şi Biroul Permanent Naţional al Partidului, au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Blaga: Udrea nu ar fi ajuns niciodată președinte al PDL

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că Elena Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL şi că "vremea deciziilor în plic a trecut", adăugând: "Bine că a plecat".

"Nu poţi, chiar dacă te cheamă Elena Udrea şi ai anumite modalităţi de exprimare, nu poţi să nu ţii cont de voinţa celor 137.000 de voturi care au desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale. Că vrei tu să fii preşedintă de partid, iată, ţi-ai rezolvat toate problemele într-o singură zi. Noi te-am chemat la Braşov să ne spui de ce ne faci asta, tu ai plecat pe aproape, pe la Sighişoara, te faci acum şi preşedintă de partid şi candidat. Merge de minune. Nu vă supăraţi, dar bine că a plecat", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă.

Blaga a mai susţinut că în partid s-au schimbat foarte multe lucruri, iar "vremea deciziilor în plic a trecut".

"De aceea, ea (Elena Udrea - n.r.) n-ar fi putut, indiferent cât ar fi insistat, să fie votată preşedintele acestui partid. E bine că şi-a găsit drumul, va fi şi preşedintă de partid, va candida poate şi la prezidenţiale. Treaba ei!", a mai spus Blaga.

Sâmbătă, la Braşov s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL. Tot sâmbătă, la Braşov va avea loc şi şedinta Biroului Permanent Naţional al PDL, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru a explica declaraţiile sale publice privind deciziile conducerii PDL.

Elena Udrea, care joi a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP, a participat, vineri şi sâmbătă, la Colegiul Naţional al PMP care s-a desfăşurat la Sighişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri