V. Blaga: PDL va depune amendamente la Legea descentralizării şi o va ataca la Curtea Constituţională

Data publicării:
vasile blaga - 5463387-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

Vasile Blaga / Foto: Mediafax

El a precizat că le-a cerut democrat-liberalilor să depună amendamente până la ora 13.00, amendamente care vor fi discutate în şedinţa BPN al PDL, informează Mediafax.

„Timpul este extrem de scurt şi desigur că vom depune amendamente, dar, cel mai important, vom ataca la Curtea Constituţională acest act normativ, pentru că avem atât motivaţii pe formă cât şi pe fond”, a arătat Vasile Blaga.

Acesta a susținut faptul că a fost încălcat Regulamentul Senatului pentru că era obligatoriu cvorumul de şedinţă al Biroului Permanent al acestui for legislativ.

„Iată au luat această decizie practic împotriva Regulamentului Senatului. În Cameră, într-adevăr, în Birouri pot să participe cât doresc ei pentru a lua decizii şi pentru a stabili un program pentru modul de lucru în Cameră, dar în Senat este obligatoriu cvorumul de şedinţă al Biroului, şi au fost doar 6 din 13 şi avem şi amendamente pe fond”, a menţionat Vasile Blaga.

El a arătat că multe dintre aceste amedamente ale PDL au fost deja materializate într-un document al partidului de care răspunde vicepreşedintele PDL Alin Tişe.

„Vom ataca acest act normativ al Curtea Constituţională. Vă daţi seama, vineri după-amiază l-au depus, noi am cerut colegilor ca până la ora 13:00 şi nu până la 15:00 să depună amendamente şi le vom discuta în Biroul Permanent (al PDL n.r.). Pe fond sunt foarte multe amendamente, ele au fost deja materializate într-un document al partidului de care a răspuns domnul vicepreşedinte Alin Tişe, dar le vom discuta în BPN”, a mai spus Vasile Blaga.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00, iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri