V. Blaga: Ultima dată când am vorbit cu Traian Băsescu a fost înainte de convenție

Data publicării:
vasile blaga mediafax-1

„Primul an de opoziție e foarte greu pentru orice partid de opoziție, dar am avut acțiuni în Parlament și teritoriu. Am urmărit patru direcții: să ne revitalizăm partidul și să readaptăm programele politice situației de astăzi, să avem dialog cu celelalte forțe de dreapta pentru a iniția acțiuni comune, să întărim statutul de partid de opoziție și ne-am orientat către restructurarea partidului. O notă bună pentru partid, nota 8, deși e loc de mai bine”, a spus Vasile Blaga.

În legătură cu primirea lui Cătălin Predoiu în partid, cu o funcție înaltă, Vasile Blaga a spus că au existat două două motive. „Primul ține de calitățile sale, nu e un om nou pentru PDL, a fost ministrul justiției în toate cabinetele PDL din 2008, l-am susținut pentru că a avut de rezolvat lucruri foarte importante. Am vrut să dăm un semnal: în această perioadă s-au înscris mulți în partid, am vrut să le dăm oamenilor semnalul că punctul lor de vedere va fi auzit și valorificat de partid. Va avea responsabilități foarte importante în partid”, a subliniat Blaga.

Despre suspendarea lui Cristian Preda: „Nu mi-a făcut plăcere să abordăm tema, dar trebuia să supunem votului. Eu i-am întins de multe ori mâna, am fost și factor decisiv să nu fie exclus, la un moment dat, din partid. Eu sunt preocupat să implementăm programul nostru politic. Democrația internă în partid înseamnă și mai multă responsabilitate. Vorbe se pot spune, când vrei să îți camuflezi dorințe egoiste, apelezi la principii. Pe urmă tot tu le încalci și le negociezi. El a obținut tot ce și-a dorit în PDL”.

Despre europarlamentare, Vasile Blaga a spus că „obiectivul e peste 20%, perfect realizabil, partidul e pe un trend pozitiv”. „Nu trezesc interesul pe cât ar merita. Vor conta mult militanții partidelor, vrem să ne reorganizăm”.

Vasile Blaga a abordat și tema candidatului la președinție. „Tema candidatului pentru Cotroceni revine des. Avem alegeri interne în partid pentru a ne desemna candidatul, sunt oameni foarte bine pregătiți. Sper că după europarlamentare toate formațiunile ce se revendică pe dreapta și se opun actualei guvernări vor găsi varianta pentru a susține candidatul cel mai bine plasat în momentul respectiv. Nu am discutat cu Cătălin Predoiu pe această temă”.

„Nici eu, nici partidul nu avem vreo problemă. Când se va constitui în partid, vom concura, dar se pot susține și proiecte comune”, a spus Vasile Blaga despre Mișcarea Populară.

Despre scandalul de la Bacalaureat, Vasile Blaga s-a declarat șocat. „Au fost în trecut și cazuri în care s-a repetat Bac-ul, dar ceea ce am văzut acum e de nedescris, cred că a făcut înconjorul lumii. Sunt șocat, nu i-am auzit încă glasul ministrului educației, ca și cum nu ar fi probleme în curtea sa”, a spus el. „Notele la terminarea clasei a opta aproape jumătate sunt peste 8. Nu cred în minuni. Mă bucur pentru copii și părinți, dar astfel de creșteri bruște de note nu sunt în regulă. Se explică prin ușurința subiectelor, în foarte multe cazuri. În plus, cazul de la Bolintineanu nu e izolat, din păcate. Prin ceea ce se întâmplă acum în sistemul de învățământ vom plăti mulți ani de aici înainte”. 

Testul de sinceritate

Felul de mâncare preferat în copilărie? Așteptam duminica, erau cam aceleași feluri: supă, friptură și sarmalele. 

Ce puteți găti singur? Gătesc orice. Colegii spun că sunt un bun bucătar.

Dacă ați avea probleme de sănătate, v-ați trata în țară sau în străinătate? Depinde ce îmi recomandă medicul specialist. Nu exclud străinătatea. Am un verișor care a avut pancreatită și l-au rezolvat medicii din București mai bine decât au fost tratate celebrități prin străinătate

Casa de Habsburg sau Hohenzollern? Amândouă

Ați fost nevoit să dați mită în spital, școala? Nu

Cel mai mare reproș pe care l-ați face lui Kovesi? Nu i-aș face niciun reproș, am colaborat foarte bine, am numai amintiri plăcute. Și cu ea și cu Morar

Pe cine nu ați vrea să pierdeți din PDL? Nu aș vrea să pierd pe nimeni, colegii sinceri, care desfășoară activități foarte serioase. 

Când ați vorbit ultima dată cu Traian Băsescu? Cred că înainte de convenție

Cel mai bun premier al României? Până la un moment dat am lucrat foarte bine cu Călin Popescu Tăriceanu. Analizând curajul de luat decizii atât de dure, spun că Emil Boc a fost extraordinar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri