V. Ponta: Am fost peste 50% la referendumul din 2012. Replica lui T. Băsescu: E lipsit de responsabilitate

Data publicării:
ponta basescu resize -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik

Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat „lovitura de stat”, cum ar spune unii rămaşi în urmă. Nu ne mai foloseşte prea mult acum”, a spus premierul în ședința de Guvern.

Victor Ponta le-a cerut miniștrilor să se uite „cu calm, cu liniște” la rezultatele recensământului.

Din păcate, deciziile Curții Constituționale de anul trecut au reușit mai mult să ne încurce decât să ne ajute. Poate pentru viitor nu mai pățim ca și anul trecut”, a adăugat premierul.

Traian Băsescu, prezent la Senat pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile, a fost solicitat să comenteze declarațiile premierului Victor Ponta.

Nu ştiu dacă premierul Victor Ponta a făcut o asemenea afirmaţie dar, dacă a făcut-o, arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune”, a declarat președintele.

Recensământul face o situație a populației care locuiește în România, nu a acelor milioane care locuiesc în afara frontierelor”, a mai spus Traian Băsescu.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, România a pierdut un milion şi jumătate de locuitori în ultimii zece ani. România mai are în prezent 20.121.641 de locuitori.

Curtea Constituțională nu a ținut cont de datele pe care Institutul Național de Statistică le avea în 2012, pentru că acestea nu erau definitive. Rezultatele finale ale recensământului din 2011 au fost anunțate abia astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri