V. Ponta: Am informat Parlamentul că nu ştiu ce va zice T. Băsescu la CE. Se duce şi dânsul să-mi facă mie în ciudă. Eu ce să fac?

Data publicării:
ponta basescu -Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Actualizare 16.00. „Eu i-am cerut mandat de reprezentare, dar preşedintele nu a cerut nici guvernului un punct de vedere. Eu am informat Parlamentul că nu ştiu ce va spune preşedintele joi. Merge preşedintele. Aflu şi eu de la alţi parlamentari ce s-a discutat acolo. Eu în general aflu de la prietenii mei premieri ce s-a discutat în CE. Preşedintele, oricum, ce zice acolo nu poate să zică că trebuie aplicat de Guvern. Se duce şi dânsul să-mi facă în ciudă. Ce să fac? Să ne certăm la CCR. Nu are niciun rost”, a declarat premierul.


Victor Ponta a transmis o informare referitoare la reuniunea Consiliului European din 20-21 martie de la Bruxelles, cu precizarea că nu poate oferi informaţii cu privire la mandatul României conform Legii 373/2013.  

„Agenda Consiliului European din martie este axată, în principal, pe creştere economică, competitivitate, creare de locuri de muncă (semestrul european, competitivitate industrială, schimbări climatice şi energie, Mecanismul Unic de Rezoluţie, impozitare). Vor fi discutate, de asemenea, pregătirea Summit-ului UE - Africa, precum şi alte subiecte de relaţii externe, funcţie de evoluţii. Conform Legii 373/2013 privind cooperarea dintre Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, Guvernul are obligaţia de a transmite Parlamentului cu minim 10 zile calendaristice înainte de reuniunea Consiliului European propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte Consilului European”, se arată în scrisoarea semnată de Victor Ponta.

De asemenea, premierul precizează că preşedintele Traian Băsescu „nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru participarea sa la reuniunea Consiliului European din martie”.

„De altfel, Guvernul nu a fost informat asupra poziţiei pe care preşedintele României a susţinut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat. În consecinţă, având în vedere aspectele de mai sus, Guvernul este în măsură să informeze Parlamentul României doar asupra agendei reuniunii”, se mai arată în adresa semnată de Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri