V. Ponta: Astăzi mi-am depus demisia în alb

Data actualizării: Data publicării:
ponta psd fb

Deputatul PSD Victor Ponta a anunțat vineri seară că și-a depus demisia în alb.

ponta psd fb

Ponta a precizat că vineri şi-a scris demisia din PSD şi i-a lăsat-o lui Liviu Dragnea şi aşteaptă ca acesta să ia decizia.

La insistenţele moderatorului, Victor Ponta a spus că demisia nu este datată, iar la această oră este încă membru PSD şi ”s-ar putea” să mai fie.

”Eu nu vreau să plec din PSD, dar vreau să îmi păstrez nişte drepturi - pe care le-am avut şi când era Adrian Năstase, şi când era Mircea Geoană - de a sprijini PSD când cred că merge în direcţia bună şi de a-mi spune părerea când cred că lucrurile nu merg în direcţia bună”, a explicat fostul premier gestul său.

Întrebat cum a decurs întâlnirea sa cu Liviu Dragnea, Victor Ponta a răspuns: ”Am stat de vorbă o oră. Am avut o discuţie destul de lungă şi nu vă închipuiţi că ne-am dat cu paharele în cap, că nu era cazul. (...) Ne-am văzut mai la prânz”.

Ponta a mai spus că el în continuare crede că, dacă în noiembrie 2015 ar fi rămas în funcţia de premier, PSD ar fi pierdut alegerile din 2016.

El a relatat că în 2016 a luat o pauză de la apariţiile publice, apoi, când a venit campania electorală pentru locale, Liviu Dragnea i-a spus: ”Vino să sprijini partidul”, ceea ce a şi făcut, a mers în campanie, a bătut ţara. Apoi, spune Ponta, iar nu l-a mai căutat nimeni până la campania pentru alegerile parlamentare, când iar a mers în campanie. Ponta a menţionat că după 11 decembrie 2016 nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea până în februarie 2017.

Victor Ponta a precizat că susţine Guvernul, susţine PSD, dar atunci când consideră că lucrurile nu merg cum trebuie spune. În acest context, el a criticat modul în care s-a gestionat ”povestea cu OUG 13”, care, în opinia sa, a fost ”dezastruos”. ”Dintr-un motiv corect, să îndreptăm nişte lucruri neconstituţionale, nişte abuzuri, am ajuns «noaptea ca hoţii»”, a explicat Ponta.

El a spus că, dacă ar fi fost acum premier, ar fi dat OUG 13, dar ar fi venit ziua, împreună cu liderii coaliţiei, să explice ce trebuie îndreptat. Ponta a spus că nu s-ar fi ascuns după povestea cu aglomeraţia din penitenciare, ci ar fi explicat că trebuie îndreptate nişte abuzuri.

Referindu-se la ceea ce consideră că nu merge bine în guvernare, fostul premier a declarat: ”Când am ocazia, dacă am ocazia, vorbesc cu colegi de-ai mei, unii se feresc să vorbească cu mine, să nu fie văzuţi că au vorbit cu mine. Tânăr şi frumos nu mai sunt, dar vreau să fiu liber”.

Despre discuţia cu Liviu Dragnea, Ponta a mai declarat: ”I-am spus: «Liviu, Ok., am înţeles, nu are rost să ne certăm şi să ne supărăm atâta. Tu ai susţinerea unanimă a tovarăşilor de la sate şi oraşe, te-ai consultat cu Comitetul Executiv când ai propus-o pe doamna Sevil Shhaideh»”.

La remarca moderatorului că aceasta e o ironie, Ponta a replicat: ”Eu la ironii sunt mai tare ca Liviu. S-a consultat cu Comitetul Executiv când a propus-o pe Sevil Shhaideh de cred că s-au ars cu cafeaua când au văzut la televizor. Eu mă ard cu cafeaua când văd anumite numiri în Guvern”.

El a subliniat că nu i-a cerut lui Liviu Dragnea nicio funcţie şi nici nu vrea vreo funcţie, nici nu i s-a dat vreo funcţie, că susţine Guvernul Grindeanu, aşa cum a scris şi în demisia pe care i-a dat-o liderului PSD.

Întrebat dacă el crede că Liviu Dragnea va folosi demisia sa ”în alb”, Victor Ponta a răspuns: ”E bine să o folosească, că are nişte oameni în jur de o calitate politică şi morală fabuloasă. Nu vă pot spune cine sunt, pentru că nu aţi auzit de ei”.

Revenind la comparaţia sa cu avionul cu mai mulţi piloţi la manşă, Victor Ponta a spus că el este pasager, dar îl interesează ca avionul să meargă bine.

El a ţinut să afirme că nu vrea să îi ia locul lui Dragnea la şefia PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri