V. Ponta, către un jurnalist Digi24 care l-a întrebat de noile taxe: „Nu știam că aveți vreun stâlp acasă”

Data publicării:
VICTOR PONTA-resize Mediafax Foto-Octav Ganea-7

„Nu știam că aveți vreun stâlp acasă dumneavoastră”, i-a spus jurnalistului premierul, care participă, astăzi, la acțiunile premergătoare Consiliului Național al PSD.

„La Consiliul Național discutăm, pe ateliere, despre toate domeniile importante, despre care e opinia PSD ca principal partid de guvernământ în cadrul USL, de asemnea, ca partid care deține cei mai multi aleși locali. Fiecare lucru în parte îl putem discuta la atelier, la Guvern, la USL”, a mai spus Victor Ponta.

„M-am bucurat și astăzi să văd că proiectele importante pentru România, cum e și metroul, cum sunt autostrăzile, merg mai departe. Că apar tot timpul supărări din partea cealaltă e normal”, a adăugat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, proiectul de buget pe 2014 „este în lucru, va fi discutat săptămâna viitoare, dar Parlamentul îl dezbate și adoptă”.

Deși Executivul a anunțat majorarea accizelor la carburanți cu 40 de bani pe litru și impozitarea sondelor, a stâlpilor curent sau a barajelor, nu a calculat impactul acestor măsuri pentru consumatori.

În timp ce companiile spun că totul va fi transferat în facturi, Guvernul minimalizează impactul scumpirilor.

Aceste taxe sunt recunoscute integral în tarife”, susține Ion Lungu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică.

Nu poate să conducă nişte taxe pe nu ştiu ce stâlp sau mai ştiu eu care să conducă la o creştere extraordinară a preţului energiei electrice”, spune ministrul Energiei, Constantin Niță.

Timp de două zile, activul PSD este mobilizat la Bucureşti pentru cel mai important eveniment al partidului, după Congresul din aprilie. Astăzi, social-democraţii au programate la Palatul Parlamentului mai multe acţiuni premergătoare Consiliului Naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri