V. Ponta: Cei care ne-au împrumutat au încredere că România va putea să-şi plătească datoriile

Data publicării:
PONTA VICTORIOS5486327-Mediafax Foto-Remus Badea

„Apreciez faptul că, în urma vizitei de evaluare, delegaţia FMI şi a Comisiei Europene au constatat că estimarea pentru 2013 a creşterii economice este de 2,8%. Vă reamintesc că am pornit cu o estimare de 1,6. Faptul că am depăşit-o cu peste 1% e meritul celor care au muncit în România în industrie, agricultură şi celelalte domenii. Din fericire, această stabilitate economică a dus la posibilitatea să se constate de BNR o reducere a inflaţiei în decembrie la 1,5% şi fundamente macroeconomice ca România să reziste la turbulenţele de pe pieţe.

S-a reliefat că dobânda la datoria publică a scăzut la cel mai mic nivel istoric şi e mai mică decât media pe Europa. România a reuşit să emită bonduri la 30 de ani, ceea ce înseamnă că cei care ne-au împrumutat au încredere că România va putea să-şi plătească datoriile şi cel mai important lucru că plătim dobânzi mai mici.

Se confirmă o previziune de continuare a creşterii economice bazate nu doar pe agricultură, ci în special pe sectoarele industriale şi productive. Vreau să reliefez faptul că pentru această creştere economică avem nevoie să menţinem stadiul de absorbţie a fondurilor. Trecerea de la 7% din 2012 la 34% azi e cea mai importantă schimbare pozitivă în ceea ce priveşte partea economică şi bugetul de investiţii pentru 2014 aşa cum a fost aprobat”, a declarat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri