V. Ponta cere miniştrilor reacţii clare, dar „mai diplomatice” decât ale lui, privind drepturile românilor

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov.ro

Vreau să spun un lucru, cu riscul că uneori poate vă înfierbântaţi mai puţin decât mine, dar vreau să fiţi la fel de hotărâţi. Libertatea de mişcare şi drepturile românilor din vestul Europei trebuie să le apărăm! Când cineva zice, dacă zice - după aia am aflat că n-a zis, mai bine -, că trebuie să fim amprentaţi, vreau să aveţi toţi, ministrul de Externe, ministrul Muncii, toţi ceilalţi, o reacţie foarte clară. Repet, mai diplomatică decât a mea, sunt de acord, dar la fel de clară. Când auzim că o să invadeze românii Marea Britanie, vreau să aveţi o reacţie foarte clară", le-a spus Victor Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că a aflat, miercuri, şi că Guvernul britanic a renunţat la ideile legate de acest subiect, lămurindu-se că românii nu invadează Marea Britanie, informează Mediafax.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.

„Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Elmar Brok, citat de ziarul „Bild”.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, că europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil şi populist”, care are o gândire „nazistă, fascistă”.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat agenţiei Mediafax că a discutat cu preşedintele PE, Martin Schulz, pentru a lămuri situaţia declanşată de declaraţiile lui Elmar Brok şi că din discuţie a înţeles că acesta nu se referea la amprentarea tuturor românilor, astfel că şi reacţia sa a fost nefericită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri