V. Ponta critică promisiunile făcute de T. Băsescu în Republica Moldova: E bine să fii generos pe banii altora

Data publicării:
ponta guvern gov-2.ro

Comentariile premierului Victor Ponta în legătură cu vizita preşedintelui la Chişinău au fost făcute chiar în şedinţa de guvern.

Mă gândeam ce bine e să fii preşedinte că eşti generos pe banii altora. Se face gazoductul? Îl facem din banii noştri, burse se dau mai multe, tot din banii noştri, nu? E aşa bine să fii generos de la alţii, păcat că Guvernul anterior nu a făcut nimic”, a declarat Victor Ponta.

Într-un interviu acordat postului de Radio Europa Liberă în ajunul vizitei la Chişinău, Traian Băsescu şi-a manifestat uimirea că premierul Iurie Leancă i-a cerut lui Victor Ponta să diminueze numărul de burse pentru studenţii moldoveni. Oferta guvernului Ponta pentru anul şcolar 2013-2014 este de 5.500 de burse, estimate la 13 milioane de euro.

„Vom continua procesul de acordare a burselor, iar pentru anul scolar 2014-2015 estimăm o creştere la 6.000 de burse pentru tineri. Mă bucur că în sfârşit se deznoadă proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni. Un gazoduct e o problemă complicată”, a afirmat președintele.

În materie de burse, dar şi de cooperare energetică, o promisiune similară a făcut însă şi Victor Ponta, în urmă cu o săptămână, cu ocazia vizitei premierului Iurie Leancă la Bucureşti.

„Cu eforturile binecunoscute sper să avansam cât mai rapid cu toate conectările în zona energiei, vorbesc de gazoduct, dar şi de linia de conexiune de energie electrică. Mă bucur să continuăm programul de burse şi să avem cât mai multe burse şi cât mai mulţi studenţi din Moldova în România”, spune atunci premierul.

Cea mai mare suplimentare a numărului de burse pentru tinerii moldoveni s-a înregistrat în noiembrie 2011, când Guvernul Boc a sporit numărul acestora de la 2.000 la aproape 5.000. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri