V. Ponta: Criză fără precedent în USL. C. Antonescu nu acceptă ultimatumuri, Roșca Stănescu își cere scuze 

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-1

Relaţiile între PNL şi PSD sunt tot mai tensionate. Seara trecută, premierul Victor Ponta i-a cerut lui Crin Antonescu să-l sancţioneze pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu pentru atacurile repetate împotriva PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă este mulțumit de soluția la care s-a ajuns în PNL, Victor Ponta a spus: „Categoric nu, cred că este cea mai mare criză pe care o are USL de la formare și cred...de altfel, Sorin Roșca Stănescu, după această ședință, a continuat (atacurile – n.r.). Dacă nu se face nimic, este o variantă pentru alți membri PNL să continue atacul împotriva PSD și atunci nu putem merge mai departe împreună”, a declarat premierul.

Întrebat cum se va ieși din această criză, Victor Ponta a precizat că așteaptă ca până luni, când va fi ședința USL, să existe o „delimitare clară”.

„Nu i-a mai spus o dată lui Roșca Stănescu să nu mai facă? Nu suntem la școală, altfel nu cred că putem găsi o soluție pozitivă”, a completat premierul.

Crin Antonescu îi răspunde lui Victor Ponta: „Nu suntem în situația în care să ne dăm ultimatumuri”

Liderul PNL, Crin Antonescu, a invocat, însă, libertatea de opinie a parlamentarilor, dar a făcut, totuși, un apel către aceștia la reținere.

Contactat telefonic de Digi24, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că a făcut tot ce a putut pentru limitarea atacurilor în USL.

Fac toate eforturile pentru a nu citi o notă ultimativă într-o asemenea declarație, pentru că nu suntem în situația în care să ne dăm ultimatumuri unul altuia. În al doilea rând, îi spun că ceea ce avea PNL de hotărât și de spus a făcut-o astăzi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atenția tuturor colegilor noștri asupra prevederilor unui articol din actul constitutiv al USL. Am discutat și despre afirmațiile colegului Sorin Roșca Stănescu. Demersul său parlamentar, din punctul nostru de vedere, nu foate fi în niciun fel incriminat”, a declarat la Digi24 președintele PNL Crin Antonescu.

Sorin Roșca Stănescu își cere scuze public

La rândul său, Sorin Roșca Stănescu, aflat în centrul acestor disensiuni între președinții USL, a spus la Digi24 că „cine cere un anumit lucru unui partener trebuie să fie el însuși în stare să le ofere”.

El a precizat, în finalul intervenției, că își cere scuze public pentru că a avut „semne de întrebare”, pe care le regretă. „Pe viitor, am să încerc să încerc să evit să mă duc dincolo de lucrurile certe pe care le știu”, a adăugat Sorin Roșca Stănescu.

Întrebat dacă acesta este un mod de a-și cere public scuze, Sorin Roșca Stănescu a răspuns: „Sigur că da. O fac acum. Puteți să puneți breaking news, dacă vreți”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri