V. Ponta, despre simpatia față de G. Becali: „Asta chiar nu cred că e infracțiune”

Data publicării:
ponta guvern gov-9.ro

Întrebat dacă îi pare rău că l-a inclus pe lista USL la alegerile parlamentare, copreședintele formațiunii a răspuns negativ. „Nu, de ce? A fost candidatul USL, una-i una, alta-i alta. Știu că a fost condamnat pentru o faptă petrecută cu mulți ani în urmă, nu?”, a afirmat copreședintele USL.

„Simpatia mea nu are nicio legătură cu justiția. Mi-am exprimat o opinie personală, dacă am supărat pe cineva îmi pare rău. Despre sentințe nuam voie să vorbesc”, a declarat azi premierul Victor Ponta, la o zi după ce fostul parlamentar al USL a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

„Eu sunt absolut convins că judecătorii nu se uitau la televizor să vadă dacă îl simpatizez sau nu-l simpatizez pe vreun inculpat și ieri am fost foarte atent și sunt foarte atent să nu vorbesc despre dosare și despre cauze. Nu știu dosarele, nu e treaba mea, ca prim ministru, acum, chiar să spun de cineva dacă îl simpatizez sau nu, asta chiar nu cred că e infracțiune, din câte cunosc eu”, a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că este extrem de trist pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Gigi Becali.

„Încerc un sentiment de profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman. Îmi rău de ce s-a întâmplat. Evident nu comentez sentinţa, nu cunosc dosarul. Sunt omeneşte alături de Gigi Becali şi de familia sa şi de toţi cei care suferă într-o asemenea situaţie”, a spus Crin Antonescu.

George Becali și-a petrecut prima noapte după gratii, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor. Omul de afaceri s-a predat în cursul serii la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov. De acolo, a fost dus în arestul Poliției Capitalei și transferat, cu puțin înainte de miezul nopții, la Penitenciarul Rahova.

Deputatul George Becali a luat cuvântul, în 18 februarie, în plenul Camerei, anunţând că a demisionat din PNL şi că rămâne afiliat grupului liberal şi USL, el arătând că nu demisionează şi din Parlament şi că stă drept în faţa ţării, a Parlamentului şi a lui Dumnezeu.

„Vă anunţ demisia mea ca membru PNL. Vreau să vă spun că rămân afiliat grupului PNL şi USL, adică ideilor pentru care am luptat în campania electorală”, a spus atunci George Becali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri