V. Ponta: Guvernul Boc a fost cel mai incompetent și corupt. E. Boc răspunde: A făcut parte din guvernul pe care îl critică

Data publicării:
boc si ponta - 3295221-Mediafax Foto-Bogdan Maran 1

Schimbul de replici între cei doi politicieni intervine după ce săptămâna trecută președintele Traian Băsescu a mulțumit guvernelor Boc, Ungureanu și Ponta pentru că au reușit să apropie România de scoaterea din procedura de deficit excesiv.

„Eu cred în continuare că guvernul Boc a fost  cel mai incompetent şi mai corupt guvern pe care l-a avut România şi că noi ne chinuim de un an să reparăm ce au stricat ei şi să-i dăm la Parchet pe hoţii lor. Asta ca să fie foarte clar de cine pe cine laudă”, a declarat Victor Ponta, rugat să comenteze afirmațiile președintelui potrivit cărora mulțumește guvernului Ponta pentru că nu a stricat ceea ce a realizat guvernul Boc. 

„Asta e ...am venit după nişte incompetenţi şi după nişte hoţi la guvernare”, a întărit Victor Ponta.

Contactat telefonic de Digi24 pentru un drept la replică, fostul premier Emil Boc a spus că afirmațiile lui Victor Ponta reprezintă o încercare de a-și acoperi lipsa de activitate. „Este guvernul-televizor guvernul Ponta, guvernul vorbește mult și rezultate - zero și ca să-și acopere propria incompetență face afirmații de acest fel, care nu au niciun fel de acoperire”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Victor Ponta: „Am stricat” foarte multe din prostiile guvernului Boc

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că mulţumirile adresate de şeful statului Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu au fost o ironie, întrucât acesta rămâne „cel mai penibil” guvern din istoria României. El a catalogat ieşirea lui Traian Băsescu drept „balet înainte de Paşte” și a mai spus că Mihai Răzvan Ungureanu a condus „cel mai scurt guvern din istoria României, rămânând în istorie cu vită Kobe şi alifii".

„Cifrele şi povestirea faptelor de vitejie din anii 2010 încoace nu ţin de foame nimănui şi nici nu cred că ţin de cald cuiva în mod special. Oamenii sunt mult mai deştepţi decât noi toţi politicienii şi au ştiut cum să voteze pe 9 decembrie şi acum aşteaptă de la guvernul pe care eu îl conduc dezvoltare economică, locuri de muncă şi îndreptarea lucrurilor greşite făcute de Guvernul Boc. Preşedintele Băsescu are propria viziune, mai are un an de mandat, e normal să-şi prezinte din punctul domniei sale de vedere cum s-au văzut lucrurile, eu nu le-am văzut aşa", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a reamintit că guvernul pe care îl conduce a reîntregit salariile, a restituit sume din pensii şi le-a indexat începând cu 1 ianuarie 2013, precum şi măsurile în privinţa Hidroelectrica, a CNAS sau a Poştei Române, care „fusese căpușată de Roberta Anastase”.

În ceea ce priveşte afirmaţia şefului statului cu privire la faptul că e bine să le mulţumeşti şi celor care nu strică, justificând astfel mulţumirilor adresate Guvernului Ponta, premierul a replicat: „Am stricat, între ghilimele, foarte multe din prostiile făcute de Guvernul Boc, şi asta am să fac şi în continuare. Am stricat reţelele de fraudare a banului public, reţele stăpânite de pedelişti şi de PDL, voi strica în continuare toate afacerile (...) şi de retrocedări ilegale şi îndatorare a diverselor instituţii".  

Emil Boc: Este o încercare de a-şi acoperi lipsa de activitate ceea ce face domnul Ponta

„Acest guvern pe care îl conduce beneficiază de roadele măsurilor noastre, care au adus stabilitate economică țării”, a spus fostul premier Emil Boc, la Digi24, în replică la cele afirmate de Victor Ponta. „Guvernul pe care îl conduce doar administrează, și nu guvernează țara, pentru că de când este la guvernare, de un an de zile, nu a dat niciun fel de măsură care să aducă locuri de muncă, investiții și să susțină mediul de afaceri”, a acuzat Emil Boc.

„Dacă este să vorbească de corupție, să se uite în guvernarea 2000-2004, care a fost în topul corupției guvernamentale după 89. Dacă vorbește de guvern corupt, să nu uite că a fost în guvernul corupt pe care îl critică, în 2009 a fost la masa guvernului de care vorbește”, a afirmat Emil Boc. „Dacă știe ceva despre ce este corupt, să meargă și să se autodenunțe la DNA, dacă nu, să tacă din gură, pentru că vorbește numai prostii”, a continuat fostul premier.

Despre mulțumirile adresate de președintele Traian Băsescu, Emil Boc spune că șeful statului a descris o relație, o situație corectă și a descris așa cum s-a întâmplat în 2010 și în perioada următoare.

„Faptul că guvernele Ungureanu și Ponta nu au distrus ceea ce cu greu românii au obținut în 2010 este o realitate, dar la fel de mare este realitatea că guvernul pe care îl avem astăzi doar administrează țara și nu guvernează, în sensul că nu ia nicuiun fel de măsură pentru a sprijini mediul de afaceri și investițiile”, a punctat Emil Boc.

Întrebat dacă își reproșează ceva pentru perioada în care a condus România, Emil Boc a admis că poate era de dorit o comunicare mai eficientă. „Dar când ești cu apa la gură nu îți arde să te gândești cu ce te îmbraci în primul rând”, a adăugat Emil Boc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri