V. Ponta îl atacă pe T. Băsescu: Orgoliile provocate de pierderea puterii îl privesc doar pe el

Data publicării:
PONTA PARLAMENT-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Orgolii provocate de pierderea puterii sunt lucruri care-l privesc doar pe el, nu și Guvernul”, a declarat Victor Ponta.

Obligația mea ca prim-ministru este să ignor și să tratez cu indiferență și, uneori, umor ieșirile umorale ale președintelui”, a adăugat premierul.

El a susținut că și-a respectat obligațiile din pactul de coabitare, dar președintele a fost cel care „nu l-a respectat”.

De altfel, și în timpul ședinței de Guvern, premierul a făcut mai multe aluzii la președinte, numindu-l „adversarul nostu politic”.

Cu cât e mai nervos domnul președinte, cu atât mai bine”, adăuga el, comentând rezultatele vizitei pe care a făcut-o în Spania la începutul acestei săptămâni.

Președintele Traian Băsescu a declarat luni că are motive de îngrijoarare în legătură cu privatizarea CFR Marfă.

Membri ai Cabinetului au vehiculat ideea că se așteaptă întâi avizul Consiliului Concurenței, ceea ce este o minciună. Consiliul Concurenței nu avizează decât după semnarea contractului. Pentru semnarea contractului de privatizare, domnul prim ministru, care apreciază atât de mult modul în care s-a făcut privatizarea, trebuie să emită o hotărâre de guvern în care să se constate îndeplinirea condițiilor și să dispună semnarea contractului. Abia din acel moment curg termenele pentru depunerea banilor de către câștigător. Atenție! În spațiul public circulă o intoxicare venită de la guvern”, spunea președintele.

O altă îngrijorare a președintelui era accea că „că cel care a câștigat (privatizarea CFR Marfă, n.r.) caută, cu oarecare disperare, bani la bănci, pentru a plăti valoarea la care s-a negociat privatizarea.”

Un alt motiv de dispută între președinte și premier a fost numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Traian Băsescu a decis să amâne nominalizarea și să-l lase pe premier interimar timp de 45 de zile, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă. În replică, Victor Ponta a trimis la Cotroceni propunerea de nominalizare a lui Ovidiu Silaghi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri