V. Ponta, la Digi24: Se dorește „teleormanizarea” României

Data actualizării: Data publicării:
Victor Ponta si Liviu Dragnea
Preşedintele Pro România, Victor Ponta a vorbit la Imparţial despre situaţia în premieră în care se află România din punct de vedere al diplomaţiei la nivelul Uniunii Europene FOTO: INQUAM PHOTOS

Primarii PSD din orașe resimt cel mai mult problemele liderului de partid, Liviu Dragnea, a spus Victor Ponta, fost președinte al partidului, la Digi24. El a spus că vede „teleormanizarea” României.

Victor Ponta a explicat la Digi24 răbufnirea primarului din Brăila, care a spus că PSD ar trebui să abandoneze subiectul legilor Justiţiei şi să vorbească mai mult despre realizările din judeţe.

Primarii de municipii, atâți câți mai are PSD – eu mă cunosc cu toți, au cel mai mult pe această problemă a imaginii. Primarul de comună mică spune că merge la Dragnea au cine e, îmi dă niște bani, mai asfaltez o stradă un dispensar și oamenii spun că votează cu tine. În schimb, primarii de orașe mai mari au problema faptului că tot discursul ăsta retrograd, că ai niște dușmani care vor să te omoare, colțișorul mic de țară pe care ți-l aperi de dușmani, e un discurs care merge până la un anumit nivel de educație, de inteligență. Ori, primarii cam toți sunt deștepți, au un oraș mare de administrat și să administrezi un oraș cu lozinci din anii 30-40, cu oameni care nu pot să citească de pe pagină... Am văzut că lumea a zis de ce doamna Dăncilă a recunoscut că ea citește, nu vorbește. Dar și de citit citește prost”.

Fostul premier a mai spus că primarii de orașe din partea PSD „simt că, mai au un an până la alegeri, dacă se trece la două tururi, foarte greu se va alege un primar PSD având în spate acest discurs și bagaj”.

În 2016, sper să nu-i fac o problemă, candidatul PSD la primăria Zalău mi-a zis: sper să veniți dvs. și sper să nu vină Dragnea. Pentru că e un balast. Primarii din orașele mari, cei care mai sunt de la PSD, sunt primii care simt o reacție negativă. Orașele mari au cele mai mari probleme. Una e să faci un dispensar într-un sat, alta e să atragi un investitor, să dezvolți infrastructura. În jumătate din minicipiile din România cel mai mare angajator e statul, vă dați seama că au nevoie de dezvoltare. Vor să acceseze fonduri europene și, atunci când se lovesc de sistemul ăsta feudal care s-a transportat de la CJ Teleorman la București îi afectează foarte grav. Eu vorbesc de teleormanizarea României, prin faptul că un model de a face politică, și economie inclusiv, s-a mutat la București și se dorește să fie implementat în toată țara. Ați văzut că la marea problemă a autostrăzilor, domnul Dragnea a avut o soluție pe care a aplicat-o la CJ Teleorman, cu Tel Drum: să le facem pe toate pe compania noastră. Eu nu cunosc o altă țară din Europa, cel puțin, care și-a făcut o companie a lor și e plină de autostrăzi. Nu se poate chestia asta. Dovadă că drumurile din Teleorman nu sunt mai drumurile mai bune, sunt doar mai scurte”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri