V. Zgonea: Comisia Juridică să nu se mai ascundă după cireş, să dea un punct de vedere în cazul lui Ş. Stoica

Data publicării:
valeriu zgonea fb crop

 

"Eu i-am cerut un singur lucru domnului Ciucă, să nu se mai ascundă după cireş cu colegii săi, nu el, ci colegii de la Comisia juridică şi să-mi trimită aşa cum trebuie punctul de vedere pentru dosarul Ştefan Stoica, nu ne jucăm că am auzit nu ştiu cum. Deciziile Curţii sunt executabile. Punct! Când vom găsi alte soluţii, le vom pune în aplicare", a precizat Zgonea.

El a arătat că Parlamentul nu are ce să mai facă după decizia Curţii Constituţionale în acest caz.

"În acest moment, după ce Curtea Constituţională a luat acea decizie, noi nu avem ce să facem. Aceleaşi funcţii înseamnă toate funcţiile. Pe cale de consecinţă, eu va trebui să iau act, dar îmi trebuie un raport al comisiei de specialitate, să iau act de închiderea mandatului domnului Ştefan Stoica. În rest, lucrurile sunt foarte simple şi trebuie să fim şi noi corecţi să arătăm că suntem fair", a adăugat Valeriu Zgonea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, miercuri, că nu are niciun atribut să se pronunţe în cazul deputatului PDL Ştefan Stoica, declarat incompatibil, iar plenul Camerei decide, a precizat preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă.

Comisia a luat în discuţie și în 17 septembrie solicitarea ANI de revocare din funcţie a deputatului PDL Ştefan Stoica pe motiv de incompatibilitate, însă a amânat luarea unei decizii până când Stoica va veni cu un avocat să-şi prezinte apărarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri