V. Zgonea: Se găsesc resurse pentru transport şi cazare pentru parlamentari la Roşia Montană

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax 1

„Eu cred că se găsesc resurse financiare în cele două Camere pentru a asigura transportul şi cazarea fiecărui parlamentar care vrea să ia o decizie în cunoştinţă de cauză”, a spus Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților a arătat, totodată, că se va aproba, la nivelul conducerii reunite a Parlamentului, şi asigurarea facilităţilor necesare pentru experţii care ar putea veni la Roşia Montană, în condiţiile în care Comisia specială ar face o cerere în acest sens.

„Dacă Comisia specială va avea angajaţi experţi, făcând o cerere către Birourile Permanente reunite, normal că vom aproba oameni de valoare care să-i ajute pe parlamentari în luarea deciziei”, a spus Valeriu Zgonea.

El a că le-a promis preşedintelui CJ Alba şi prefectului că toate grupurile politice parlamentare care vor dori să facă o deplasare la Roşia Montană o vor putea face. „Vom găsi resursele finaciare necesare pentru a se documenta la faţa locului şi pentru a asculta vocea oamenilor de aici. Pentru noi e important ca membrii Comisiei speciale să nu ia decizia privind la televizor şi stând pe un scaun, pe un foltoliu călduţ în Parlamentul României”, a spus Valeriu Zgonea.

Timp de aproape trei săptămâni, Piaţa Universităţii a fost acaparată de manifestanţi care au blocat strada şi au cerut guvernanţilor să nu dea undă verde exploatării aurului cu cianuri la Roşia Montană. Protestul a căpătat şi forme inedite. În timp ce unii scandau şi fluturau pancarde cu mesaje împotriva companiei canadiene, alţii îşi exprimau convingerile printr-un concert de vioară sau în paşi de dans.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri