Va demisiona Mihai Tudose dacă va fi urmărit penal? Răspunsul premierului

Data actualizării: Data publicării:
tudose

Mihai Tudose și-ar depune mandatul dacă s-ar începe un dosar penal pe numele său, a spus-o chiar el într-un interviu pentru Digi24. Pe de altă parte, premierul acuză sondajele de opinie că prezintă România ca fiind o țară coruptă.

Reporter: Dacă vreodată se va deschide pe numele dumneavoastră, în calitate de premier, chiar pentru fapte săvârșite în afara mandatului, vă veți da demisia?

Mihai Tudose: Da.

Reporter: Fără să stați pe gânduri...

Mihai Tudose: Am spus da. Avem un cod al miniștrilor. Cu toate că, știți, începerea urmăririi penale este la o simplă plângere a cuiva. Ca să dai închiderea dosarului, trebuie să-l deschizi. Verifici că nu-i așa și l-ai închis. Viața nu-i foarte dreaptă din punctul ăsta de vedere, dar ca să stai să dai explicații... E de plecat acasă.

Reporter: Credeți că românii sunt mai corupți decât cetățenii altor state?

Mihai Tudose: Nu! Nicidecum! Nu cred așa ceva! Avem un talent deosebit în schimb să ne facem singuri eroi în chestia aceasta. Să ne identificăm singuri ca fiind corupți. Apar sondaje... 'Ați dat vreodată mită?' 'Da!' 'Unde?' 'Păi, doi lei la nu-știu-cine'... Răspuns 'Nu'. 'Dar ați auzit de cineva care a dat bani vreodată?' 'Da!'... Se face suma, 90% au dat. S-a închis. Și astea sunt făcute de noi, puse pe piața publică și după aia ne întrebăm de ce cei de afară își verifică dacă mai au ceasul la mână după ce vorbesc cu noi.

Interviul integral cu premierul Tudose îl puteți urmări aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri