Sari la conținut
News Alert

Va demisiona Shhaideh? Ce spune vicepremierul

Vicepremierul Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina, a fost astăzi la DNA. La plecare, le-a spus jurnaliștilor că „a luat o decizie” privind eventuala sa demisie din Guvern și că va comunica această decizie mâine conducerii PSD. Declarația vine în condițiile în care premierul Mihai Tudose a spus că vicepremierul este unul dintre membrii Executivului cu „probleme de percepție” la Bruxelles.

Întrebată dacă va mai rămâne în Guvern, Shhaideh a spus: „Cred că sunt același om. Am respectat mereu partidul și cel care m-a pus în funcția de ministru e Cex-ul (Comitetul Executiv al PSD, n.r.). Și decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine, în Cex. Permiteți-mi să nu fac afirmații despre poziția mea pe scările DNA sau pe stradă”.

Sevil Shhaideh este pe lista miniștrilor care ar urma să fie remaniați. Și această listă va fi prezentată mâine în Cex.

Premierul Tudose a spus astăzi că este „alături de colegii din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit stres pe această problemă”, dar că, deși aceștia se bucură de prezumția de nevinovăție, „percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”.

Am o părere personală şi o impunere ca şef a Guvernului”, a conchis Tudose.

Pe aceeași temă

Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a ajuns astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a dat declaraţii în...