Vacanță la Guvern. Proiectele ministerelor, lăsate în seama secretarilor de stat

Data publicării:
sedinta guvern

Premierul a dat tonul concediilor în Guvern. Victor Ponta a plecat în vacanţă chiar în ziua în care a solicitat preşedintelui o şedinţă a CSAT în care să fie discutată privatizarea CFR Marfă. Pentru lipsa de la întrunire şeful Executivului a fost taxat dur de şeful statului.

Nu putem lăsa statul să funcţioneze după cum pleacă premierul impreună cu bona in vacanţă la Miami. Mergea şi el la Neptun şi ne vedeam repede”, a spus luni Traian Băsescu.

Odată cu premierul, în vacanţă a intrat aproape tot Cabinetul. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a plecat imediat după ce a lansat în dezbatere publică mai multe proiecte importante, inclusiv pe cel care prevede creşterea salarizării medicilor din spitale. Raed Arafat a rămas să gestioneze situaţia tensionată din sistemul sanitar.

„Astăzi avem o videoconferinţă cu şefii secţiilor de terapie intensivă şI cu managerii spitalelor pe tema programului de ATI, să înţeleagă pe ce este direcţionată finanţarea în mod clar”, a spus secretarul de stat.

Remus Pricopie, şeful de la Educaţie, a aflat de rezultatele slabe ale dascălilor la examenul de titularizare din concediu. În lipsa sa, Educaţia a fost lăsată pe mâinile secretarilor de stat.

„Programul de muncă este unul normal, începe la 8 şi se termină la 4 jumătate. Aşteptăm contestaţiile de la titularizare”, spune secretarul de stat Gabriel Ispas.

În concediu este şi ministrul Mariana Câmpeanu.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii Codrin Scutaru a rămas în minister.

Perioada de vară este o perioadă foarte aglomerată pt noi. Proiectăm o întânire naţională cu direcţiile judeţene de asistenţă socială”, a spus Codrin Scutaru.

Dan Şova şi-a luat câteva zile libere, chiar dacă nu găseşte nicăieri contractul semnat în 2003 cu americanii de la Bechel.

În vacanţă sunt şi vicepremierul Liviu Dragnea şi miniştrii Rovana Plumb, Lucia Varga, Nicolae Bănicioiu, Radu Stroe, Robert Cazanciuc, Varujan Vosganian, Constantin Niţă şi Maria Grapini.

Miniştrii rămaşi în Capitală au un program relaxat. Şeful Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi cel al bugetului Liviu Voinea, nu s-au grăbit să ajungă la birou.

Alături de ei, în Capitală a rămas şi vice-premierul Gabriel Oprea, pe mâna căruia a lăsat Victor Ponta Executivul în absenţa sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri