Vâlcov, un nou atac: „Sper din tot sufletul ca noul guvernator şi echipa nouă de la BNR să fie o echipă de patrioți”

Data publicării:
darius valcov taxa pe lacomie inquam octav ganea 20181221223206_OGN_8695-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou atac al lui Darius Vâlcov la adresa conducerii BNR. Consilierul premierului a criticat banca centrală pentru că nu obţine profit din rezerva de aur şi banii pe care îi gestionează. Şi a sugerat că acest lucru s-ar întâmpla din cauza unora care se cred în funcţii pe viaţă şi care nu ar fi patrioţi.

Declaraţiile au fost făcute la Antena 3 şi îl vizează pe Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR se află în această funcţie din septembrie 1990 iar actualul său mandat urmează să se încheie în luna mai.

Dacă România vrea astăzi să se împrumute 33 de miliarde de euro ar trebui să plătească aproximativ un miliard de euro pe an, dacă împrumutul ar fi pe 10 ani. BNR, în schimb, administrează portofolii tot de 33 de miliarde, plus 3 miliarde aurul, și obține în 2017 minus 80 de milioane de euro. Cam asta este situația în România, când unii se cred mai deștepți și pe viață într-un anume loc, dar probabil, şi îmi doresc din tot sufletul, ca noul guvernator şi echipa nouă de la BNR să fie o echipă de patrioți. Altcumva, România nu va putea să scoată capul din țărână”, a spus Darius Vâlcov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri