Valeriu Steriu, noul președinte UNPR

Data publicării:
unpr ontanu steriu-1

Actualizare:

Cinci voturi i-au adus cărțile de vizită cu PP-DD, rugăciunile și citatele din Biblie senatorului Ioan Iovescu, 22 de voturi a luat un alt candidat, iar restul de peste 340 de voturi au fost obținute de Valeriu Steriu, cel recomandat de Gabriel Oprea pentru preluarea șefiei partidului.

De astăzi, UNPR are un nou președinte în persoana deputatului Valeriu Steriu care a făcut și anunțuri importante înainte de a fi ales, pentru că era un rezultat previzibil. El susține că protocolul cu PSD va fi rediscutat, protocol încheiat de UNPR pentru alegerile locale, o înțelegere importantă dacă ținem cont că pentru București în trei dintre sectoare și pentru Primăria Capitalei, UNPR s-a angajat să susțină candidații avansați de Partidul Social Democrat.

Totul se ia de la zero în momentul de față, așadar luni cel mai probabil, presedinții PSD și UNPR ar trebui să aibă o nouă discuție pentru a vedea dacă vor contiua această colaborare

Un alt anunț important este acela că UNPR este gata oricând să facă alianță cu oricine pentru a-l debarca de la șefia Senatului pe Călin Popescu Tăriceanu.

Valeriu Steriu: „Dorim să găsim formele prin care la nivelul Bucureștiului și țării, UNPR să aibă scor maxim. Împreună cu colegii vom face analize, vom discuta și cu PSD, să vedem cum se va închide pe Bucuresti UNPR sau nu. Candidații pentru toate sectoarele inclusiv pentru municipiu dinainte de a închide protocolul cu PSD. E foarte posibil să fie un demers al PSD sau UNPR în această debarcare, nu e obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la Senat, rămâne de vaăzut în ce măsură formează o majoritate.


Senatorii Iulian Christache și Ion Iovescu și deputatyl Valeriu Steriu s-au înscris în cursa pentru șefia UNPR. Valeriu Steriu are cele mai mari șanse, având în vedere că el a fost recomandat de fostul președintele al UNPR Gabriel Oprea.

De asemenea, tot astăzi membri UNPR vor vota funcția onorifică pe care o va ocupa Gabriel Oprea în partid, respectiv ce a de președinte fondator.

Ziua de astăzi este foarte importantă pentru UNPR, în contextul în care partidul se zbate să se mențină pe linia de plutire pentru alegerile locale din iunie. 

Citiți și: 
Schema frauduloasă prin care Neculai Onțanu a devenit proprietarul unui teren în centrul Capitalei - referatul procurorilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri