Valeriu Turcan: Abordarea prudentă este cea mai potrivită în cazul Siriei

Data publicării:
valeriu turcan captura

Domnul Ponta a fost foarte ferm, politic vorbind, în a se alinia la cald poziției americane, a spus că noi vom fi solidari în totalitate cu aliații noștri și de aici apare partea ambiguă. Domnul Ponta n-a fost în stare să precizeze, a spus că vom fi alături de ei în totalitate. Nu se știe alături de care aliați, NATO nu va lua o decizie și nu se va implica, în Marea Britanie Camera Comunelor a fost foarte fermă inclusiv cu votul unei părți importante din parlamentarii conservatori în a respinge planurile premierului Cameron privind o intervenție alături de Statele Unite, Germania nu se va implica” a spus Valeriu Turcan, consultant politic.

Acesta a adăugat că Victor Ponta a mai spus un lucru „la fel de ambiguu” și anume că România va fi alături de aliații săi, dar decizia se va lua la Consiliul Suprem de Apărare al Țării, pasând astfel responsabilitatea.

Politic, a fost extrem de atent să nu aibă nuanțe, a fost în totalitate alături de poziția americană. Cum, vom vedea”, a adăugat Turcan.

Se observă o diferență între discursul premierului, extrem de ferm în a alinia poziția Guvernului față de cea a Statelor Unite, și poziția mult mai prudentă a președintelui. Și președintele a spus că vom fi solidari cu aliații noștri, dar, probabil tocmai că avem undeva între 12-15.000 de persoane care provin din România pe teritoriul sirian, a fost extrem de atent și a spus că abordarea prudentă este cea mai potrivită, mai ales în planul declarațiilor publice. Avem comunitatea românilor de acolo, care pot să cadă între represalii din partea regimului de la Damasc, cât și o atitudine negativă din partea rebelilor. Nu sunt printre cei mai decenți rebeli, sunt Al Qaeda”, a mai spus Valeriu Turcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri