Sari la conținut
News Alert

Valeriu Zgonea: Legile Big Brother sunt necesare şi urgente

 

Zgonea a fost întrebat cum vede parcursul legilor Big Brother și a cartelelor pre-pay, declarate neconstituționale, dar în cazul cărora se dorește adoptarea unei noi forme.

„Evenimentele care sunt în proximitatea granițelor României, dar și în zona europeană, ne obligă să facem această lege repede, atât legea retenției datelor, să o modificăm, cât și celebra lege a cartelelor pre-pay, cum o denumim noi. Ele sunt obligatorii pentru România”, a afirmat Zgonea, citat de Mediafax.

„Aceste două legi (Big Brother și a cartelelor pre-pay, n.r.) sunt urgente și necesare pentru ca sistemul de siguranță națională să funcționeze la parametrii cu care suntem obișnuiți. Suntem cea mai sigură și cea mai stabilă țară din regiune, suntem respectați pentru această chestiune și ele sunt rezultatul unor instrumente și unor acțiuni pe care le-au făcut sistemele noastre de siguranță națională pe baza legilor pe care noi le-am votat aici, pentru că dacă nu le dai instrumente, ei nu au cum să facă acest lucru”, a mai afirmat Zgonea.

Președintelui Camerei Deputaților i s-a menționat că au fost declarații ale unor reprezentanți din sistemul de siguranță națională care au susținut că există instrumentele necesare pe actualul cadru normativ. "Nu există instrumentele necesare pe actualul cadru normativ. De aceea această lege a fost cerută atât de partenerii noștri care sunt în NATO, cât și în UE. Există o problemă pe care noi o avem și ea se numește o breșă de securitate", a răspuns Zgonea.