Varujan Vosganian: Nu poţi să faci o moţiune fără a spune ce guvern şi ce viziune ai

Data publicării:
Vosganian-vrea-sa-elaboreze-cele-patru-strategii-nationale-pana-in-noiembrie-2013

Liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a criticat miercuri opoziţia pentru demersul antiguvernamental, precizând că nu poţi să faci o moţiune de cenzură fără a spune ce guvern şi ce viziune ai şi fără să cunoşti cifre.



"Asta nu a fost moţiune de cenzură, a fost, cum era când eram eu copil, un fel de cuplaj fotbalistic, pentru că tot acest comportament cu eşarfe întinse e comportament de stadion. (...) Într-adevăr, nu poţi să faci o moţiune de cenzură fără a spune ce guvern ai, ce viziune ai şi fără să cunoşti cifre, pentru că, credeţi-mă, aritmetica este fundamentală şi faptul că nu ştiţi aritmetică vă sugerează să depuneţi moţiunea de cenzură, pentru că simpla aritmetică vă arăta că aveţi atât de multe voturi câţi protestatari aţi avut ieri în Piaţa Victoriei împreună cu dvs. ALDE îşi respectă înţelegerile în ce priveşte susţinerea programului de guvernare. Orice măsură care excede programului de guvernare va avea din partea noastră sprijin condiţionat, adică în măsura în care suntem informaţi în prealabil şi avem după aceea o consultare şi o negociere în această privinţă", a spus Vosganian, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, citat de Agerpres.

El a adăugat că personalităţi din anii '90, cum ar fi Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Cîmpeanu, Sergiu Cunescu, Ştefan Augustin Doinaş, Alecu Paleologu, deşi au trăit vremuri politice grele, niciodată nu au venit cu pancarte "atârnate de gât în Parlament şi niciodată nu au huiduit în Parlament".

"Paul Păcuraru, Dan Radu Ruşanu, George Scutaru, Dan Motreanu, Ludovic Orban, colegi de-ai dvs. care au fost victime ale abuzurilor, unii dintre ei au decis să se retragă, alţii au decis să se gudure. (...) Într-adevăr, Codul penal pedepseşte hoţia, hoţia de bani, dar să ştiţi că la fel de vinovaţi sunt cei care sunt hoţi de timp şi hoţi de destine. A fura din destinul unui om este cel puţin la fel de rău ca a fura din avutul lui, pentru că cea mai mare avuţie a unui om este viaţa lui şi destinul lui şi lucrurile astea nu trebuie să se mai întâmple şi pentru asta înfăptuim noi reforma în Justiţie. (...) Şi acum, despre colegii ceilalţi, partidul care, dacă e pană de curent, îşi încetează activitatea. Înţeleg că dvs. bateţi la porţile ALDE atunci când nu sunteţi în piaţă sau atunci când nu huiduiţi sau tropăiţi. Să ştiţi că Alianţa Liberalilor Democraţi din Europa nu o să accepte niciodată un partid care nu respectă drepturile omului şi care îşi exprimă solidaritatea cu cei care fac abuzuri", a menţionat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri