Varujan Vosganian spune că cei care cer integritate în ALDE trădează

Data publicării:
varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2

Parlamentarul care a cerut un partid curat ar putea fi exclus din ALDE. Este vorba despre senatorul Vasile Nistor, care a vorbit despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu şi despre eliminarea politicienilor cu probleme penale de pe listele ALDE pentru parlamentare. În ciuda conflictelor din ultima săptămână, liderii Alianţei neagă ruptura între aripa conservatoare şi cea liberală.

Un conflict artificial, alimentat de duşmanii politici ai ALDE. Aşa califică senatorul Varujan Vosganian luările de poziţie anti-Călin Popescu Tăriceanu, iniţiate de Vasile Nistor.

„Cei care au generat această dispută, de fapt, provin din fostul Partid Democrat. Daniel Constantin nu a susţinut nicio clipă demersurile domnului Nistor din Senatul României. Eu cred că astfel de oameni nu îşi au locul într-o structură pe care o trădează chiar în preajma unei lupte electorale”, a spus Varujan Vosganian, senator ALDE, pentru Digi24.

Excluderile au început deja, în teritoriu. Deputatul Cătălin Drăguşanu, copreşedinte al organizaţiei de Iaşi şi Cătălin Frangulea, de la organizaţia de tineret, au rămas deja fără carnet de partid, după ce au cerut ca niciun membru ALDE urmărit penal sau trimis în judecată să nu mai fie pus pe listele pentru parlamentare.

„Oamenii sunt foarte nemulţumiţi pentru că vor să fie pe liste oameni care au probleme penale, iar organizaţiile nu sunt de acord să muncească pentru asemenea persoane. (Reporter: Vă menţineţi părerea că domnul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să facă un pas înapoi, să demisioneze) Pentru salvarea partidului şi pentru a intra în Parlament, da! Pentru că, dacă nu face acest pas, înseamnă sinucidere curată”, a spus Vasile Nistor, preşedinte executiv ALDE.

„Dânsul e nemulțumit că nu a mai fost ales vicepreședinte al Senatului, partea mai delicată este că acum nicio filială din țară nu-l dorește pe listă. E nefiresc ceea ce se întâmplă, colegii mei vor analiza această chestiune, eu vreau să stau deoparte”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Între timp, organizaţiile judeţene ale ALDE îşi definitivează listele de candidaţi pentru Parlament. În ciuda criticilor facţiunii lui Vasile Nistor, au fost deja validaţi mai mulţi candidaţi care au probleme cu justiţia. Ultima achiziţie notabilă a liberal-democraţilor este fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, arestat preventiv, anul trecut, pentru fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri