Vasile Blaga: Candidatul la Preşedinţie, stabilit în trei etape. Nu există motiv să renunţăm la domnul Predoiu

Data publicării:
Catalin Predoiu si Vasile Blaga - Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

 

Vasile Blaga a enumerat și câteva din caracteristicile prezidențiabilului PNL-PDL: să continue politica externă, parteneriatul cu SUA, parcursul euroatlantic, statul de drept, respectarea justiţiei și lupta anticorupţie.

Liderul democrat-liberalilor a precizat că după stabilirea profilului, cele două partide îşi vor prezenta variantele şi a menţionat că, din punctul său de vedere, răspunde la toate aceste criterii Cătălin Predoiu.

„Nu există niciun motiv să renunţăm la domnul Predoiu, pentru că din punctul nostru de vedere, răspunde la aceste întrebări”, a spus Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Despre Crin Antonescu, președintele PDL a spus că nu ştie dacă va dori să candideze şi că nu vrea să comenteze ceea ce se întâmplă în PNL.

Vasile Blaga, pregătit pentru o eventuală funcție de prim-ministru

Întrebat dacă este pregătit să intre în cursa electorală, ca premier, în cazul în care PNL va da candidatul la Preşedinţie, Vasile Blaga a răspuns: „Pregătit sunt. Cred că am experienţa politică, administrativă, am fost membru în atâtea guverne, şi pe zone diferite, sigur, legate de administraţie”.

Potrivit sursei citate, el a precizat însă că nu va pronunţa niciun nume în privinţa unui posibil premier din partea alianţei PDL-PNL, pentru că „nu ar încuraja bunul mers al acestei construcţii politice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri