Vasile Blaga, despre numirea lui G. Oprea în funcţia de premier interimar: "O perioadă de 45 de zile, după care nu mai avem Guvern"

Data publicării:
BLAGA

"Au fost îndeplinite condiţiile cerute de preşedinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este şi vicepremier în funcţie, votat ca atare de Parlament. Asigură în acest moment şi majoritatea. Conform Constituţiei poate îndeplini toate atribuţiunile în funcţie de prim-ministru pentru o perioadă de 45 de zile, după care nu mai avem Guvern pentru că şi premierul Ponta este tot membru al Guvernului, un interimat poate dura maxim 45 de zile. După 45 de zile nu mai este ministru, deci nu mai este prim-ministru şi dacă prim-ministru nu mai este nu mai avem Guvern”, a declarat Vasile Blaga, copreşedinte PNL.

Reamintim că vicepremierul Gabriel Oprea îi va ține locul premierului Victor Ponta, potrivit unui decret semnat, luni seară, de președintele Klaus Iohannis.

Anterior semnării acestui decret, președintele Klaus Iohannis ceruse date suplimentare, mai precis documente, referitoare la starea de sănătate a premierului Victor Ponta și la incapacitatea acestuia de a conduce Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri