Vasile Blaga: Relația ministru-premier cu Tăriceanu a fost excelentă, dar a făcut două mari greșeli

Data publicării:
vasile blaga - captura digi24

Vasile Blaga a spus că demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL trebuie privită și din prisma „relațiilor foarte complexe” cu președintele partidului, Crin Antonescu.

Fost ministru de Interne în mandatul lui Tăriceanu, Blaga a spus că relația de muncă a fost „excelentă”, dar că a făcut două mari greșeli.

Ne-au scos de la guvernare sub presiunea de atunci a lui Crin Antonescu și a altora din partid. A guvernat catastrofal pe urmă, pentru că avea 18% în Parlament. Au fost susținuți de USL. Au distrus România pur și simplu, mai ales în anul electoral 2008. Au fost în stare să cheltuie și banii din fondul de dezvoltare. Se vânduse Banca Comercială Română, erau acolo 3,7 miliarde de euro. După ce au ras bugetul, au cheltuit și banii ăștia și am fost într-o situație criminală când am venit la guvernare. Anul 2008 a însemnat o creștere economică de peste 7%, iar noi ne-am trezit cu un deficit bugetar în plină criză de peste 5%”, a spus Vasile Blaga în emisiunea Imparțial, de la Digi24.

A doua mare greșeală a fost atunci când, rugat fiind, nu a format guvernul împreună cu noi, după alegerile din 2008 și a ajuns în situația în care a ajuns”, a adăugat Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri