Vasile Blaga: Tăriceanu, om de dreapta, extrem de serios, şi cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine

Data publicării:
vasile blaga - tariceanu - 1606987-Mediafax Foto-Catalina Filip

FOTO: MEDIAFAX

Afirmaţia este făcută în contextul în care, duminică, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) şi Iniţiativa România Liberală (IRL) au semnat un protocol de suţinere şi colaborare prin care membri ai IRL vor fi cooptaţi în funcţii de conducere la Congresul extraordinar al PNŢCD, care va avea loc pe 2 noiembrie.

De asemenea, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, luni, la RFI, că liderul liberal Crin Antonescu nu va fi candidatul USL şi nici măcar al PNL la Preşedinţie, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu fiind „mai capabil" să atragă într-un eventual tur doi electoratul lui Traian Băsescu. De asemenea, Lăzăroiu a afirmat că PDL dă dovadă de „aroganţă” când cere ca unificarea dreptei să se facă în jurul democrat-liberalilor, scrie Mediafax.

Întrebat, luni, dacă unificarea dreptei se poate face numai cu un candidat PDL la prezidenţiale, Blaga a răspuns: „Dacă vom avea cu cine face unificarea dreptei, cu oameni care gândesc ca noi, dar ne şi respectă, atunci putem discuta varianta cea mai bună pentru dreapta".

Întrebat cum i se pare o variantă cu Călin Popescu Tăriceanu candidat la Preşedinţie, Blaga a răspuns: „(...) Pot să vă spun că domnul Tăriceanu este un om de dreapta, un om extrem de serios şi cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine”.

De altfel, invitat la Digi24 la începutul acestei luni, liderul Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat că și i-ar dori pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Ioan Rus în PDL, la modul ipotetic, dacă ar fi să aleagă dintre competitorii politici. 

Vasile Blaga a fost ministru de Interne în Guvernul ADA condus de Călin Popescu Tăriceanu. El a fost înlocuit din funcţie la 5 aprilie 2007, odată cu restructurarea Guvernului Tăriceanu, când Partidului Democrat nu a mai făcut parte din Executiv.

Restructurarea Cabinetului Tăriceanu a fost făcută pe fondul conflictului tot mai deschis şi mai puternic dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, în timpul căruia PDL a fost alături de şeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri