Vasile Blaga: Va fi o toamnă fierbinte, pentru că mulţi oameni îşi vor pierde locurile de muncă

Data publicării:
blaga 05132800 12400000

Va fi o toamnă fierbinte, pentru că tot mai mulţi oameni îşi vor pierde locurile de muncă. Asta înseamnă încasări mai mici la bugetul de stat. Acest guvern nu numai că nu încurajează acţiunile de limitare a evaziunii fiscale, care a atins cote alarmante deja. Uitaţi-vă ce spun cei din zona industriei ţigărilor. După ce am reuşit reducerea drastică a evaziunii fiscale pe ţigări în 2010, la 12-13 la sută, aceasta a ajuns iar la cote alarmante. Iar evaziunea fiscală e enormă la legume, fructe, produse alimementare, materiale de construcţii etc”, a spus preşedintele PDL.

Vasile Blaga nu crede că recentele măsuri de reducere a TVA la pâine de la 24 la 9 la sută va avea efectele scontate în ceea ce priveşte reducerea evaziunii fiscale.

„Nici pe departe, pentru că ea nu e însoţită de măsuri care să asigure ieftinirea pâinii la raft. Nu am văzut nicio astfel de măsură din partea guvernului, ca omul să simtă ca preţul e mai mic când cumpără pâine. Noi susţinem reducerea TVA, dar vrem să vedem şi măsurile”, a mai spus liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a criticat şi intenţia executivului de a creşte anumite taxe şi de a introduce altele noi pentru a compensa reducerea TVA la pâine.

Noi nu suntem de acord cu modul în care e compensată reducerea TVA, prin creşterea taxelor la chirii. Au spus că vor reduce CAS cu un procent la1 ianuarie 2013, cu un procent la 1 ianuarie 2014, şi ce fac ei? Introduc CAS şi la bătrânii care au închiriat un apartament şi se bucură că au cu ce să cumpere medicamente”, a încheiat Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri