Vasile Dîncu: Dacă mărim colectarea contribuțiilor și taxelor, poate nu mai e nevoie de taxa de solidaritate

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Dîncu în studioul Digi24.
Vasile Dîncu a vorbit la Digi24 despre „taxa de solidaritate” propusă de UDMR.

Vasile Dîncu a vorbit la Digi24 despre „taxa de solidaritate” propusă de UDMR. Ministrul Apărării spune că „probabil în acest moment nu va fi aplicată această taxă”. Social-democratul consideră că o îmbunătățire a colectării banilor la bugetul de stat ar putea să ducă la evitarea adoptării unei taxe de solidaritate care să fie achitată de marile companii.

„Se discută încă în coaliție. Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca să gândim, să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar așa înrobitor cum spun unii liberali, că «vor distruge afacerile marilor companii din România». Știm că în foarte multe țări europene, cu un alt grad de civilizație și democrație, există acest lucru”, a declarat la Digi24 Vasile Dîncu.

„Ideea pe care am discutat-o noi recent, și eu am discutat-o cu ministrul de Finanțe și cu alți colegi de la PSD este că – opțiunea mea – vom încerca anul acesta, prin factura electronică, prin digitalizare și prin formule mai simple legate de adunarea contribuțiilor și taxelor să mărim colectarea și poate nu va fi nevoie de o astfel de lege. La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură în TVA de 34%”, a mai punctat ministrul Apărării.

„Sper că vom putea să aducem o sursă importantă din îmbunătățirea colectării, și asta cred că se va realiza, pentru că suntem foarte hotărâți să nu prorogăm termene. Simplificând mai mult, putem să obținem mai mulți bani. Chiar dacă iei mai puțin, iei de la mai mulți, și atunci compensezi asta”, a adăugat social-democratul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri