Viața lui Gigi Becali: cioban, patron de club, condamnat

Data publicării:
Gigi Becali-1

Povestea familiei Becali a început în sudul Albaniei, într-un sat locuit de aromâni. De acolo a plecat, în 1928, Gheorghe Becali, bunicul lui George şi al fraţilor Ioan şi Victor. A ales să se stabilească lângă Silistra, în Cadrilaterul pe atunci românesc.

În 1940, când sudul Dobrogei a fost cedat Bulgariei, familia Becali s-a mutat la Călăraşi. După război, Gheorghe şi doi dintre cei patru fii ai săi, Toma şi Haralambie, au fost acuzaţi de comunişti că ar fi colaborat cu legionarii. În 1946 au fost deportaţi în Timiş, iar în 1951 în Brăila, în satul Zagna.

Şapte ani mai târziu aici avea să se nască George, singurul băiat dintre cei trei copii ai lui Alexandrina şi Atanase BecaliÎn Pipera au ajuns în 1959. Tase Becali a făcut avere din oierit, fiind furnizor pentru hotelurile de lux, pentru cetăţenii străni din România, dar şi pentru persoane influente, care-l fereau de probleme cu legea.

O parte din banii câştigaţi era cheltuită de George, alături de verii săi, în puţinele baruri şi restaurante din centrul Capitalei.

Acolo a intrat în anturajul fotbaliştilor. În paralel, pentru a nu fi acuzat de parazitism, s-a angajat pe Platforma Pipera. După 1989 s-a lansat în afaceri. Cu 200.000 de dolari de la părinţi şi 100.000 împrumut de la Gheorghe Hagi, a dus tiruri pline cu haine şi cu ţigări din Turcia.

Din profitul obţinut a început să cumpere terenuri. Iniţial, pentru a îndeplini visul tatălui său, de a avea cea mai mare fermă din Pipera. Apoi a conştientizat potenţialul imobiliar al zonei. În 1999 a făcut schimbul de terenuri cu MApN.

Un an mai târziu s-a lansat în politică şi a ajuns la Steaua. În anii ce au urmat, George Becali a devenit unul dintre mai bogaţi şi mai mediatizaţi oameni din România.

A acumulat sute de hectare de teren, a înjurat ziarişti, şi-a îndreptat portiera maşinii cu ranga, a ajuns europarlamentar şi deputat, a fost anchetat şi arestat.

Citiți și : George Becali şi-a petrecut prima noapte după gratii. Nu are televizor în celulă

De la mărire, la decădere. George Becali și ambițiile politice

George Becali a făcut avere din imobiliare

George Becali şi-a construit notorietatea pe seama clubului Steaua

Demnitarii României care au ajuns după gratii

Cazurile penale din Ministerul Apărării

George Becali şi-a petrecut prima noapte după gratii. Nu are televizor în celulă

V. Ponta, despre simpatia față de G. Becali: „Asta chiar nu cred că e infracțiune”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri